Afval

Afval bestaat eigenlijk maar voor een klein deel uit echt afval. Van het meeste afval kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Papier, glas, textiel en plastic. Ook afval van groente, fruit en tuin (gft) is waardevol.

Door afval goed te scheiden, blijft er uiteindelijk heel weinig restafval over en dat is beter voor het milieu. Afval scheiden is ook goed omdat u andere mensen blij kunt maken met uw 'oude' spullen (zoals oude kleding en meubilair). Dat kan door ze in te leveren bij een kringloopwinkel.

Afval actueel

Breda doet mee!

Doordat grondstoffen steeds schaarser worden en we er ook in de toekomst genoeg van willen hebben, moeten we zoveel mogelijk afval scheiden. Zodat er minder restafval overblijft. Daarnaast zijn er tegenwoordig veel mogelijkheden om afval te voorkomen en/of afval te hergebruiken. Dat kunnen we allemaal in Breda. Een kwestie van gewoon doen!

Waar hoort welk soort afval?

Soms spreekt het voor zich: een krant hoort bij het papierafval en het gemaaide gras bij gft. Maar waar hoort een theeglas of een lek opblaaszwembad bij? Alle antwoorden staan in de AfvalWijzer.

Afval scheiden

Afval voorkomen: vraag een nee/nee of ja/nee sticker aan.

Wilt u geen ongeadresseerd reclamedrukwerk en/of huis-aan-huis bladen ontvangen? Vraag dan een nee/ja sticker of een nee/nee sticker aan en plak deze op uw brievenbus. Binnen 5 werkdagen ontvangt u deze per post.

Aanvragen

Zwerfafval