Duurzaam Breda

Energietransitie Breda

In 2044 gebruikt Breda geen aardgas meer en is Breda CO2-neutraal. Huiseigenaren en eigenaren van bedrijfspanden zijn vóór 2044 ovegestapt naar een duurzame energiebron voor de verwarming van hun pand voor de verwarming van het water. Deze overstap noemen we de energietransitie. De gemeente helpt hiermee. Iedereen kan zelf aan de slag.

Plannen per wijk

In de Transitievisie warmte van de gemeente staat wat er allemaal gedaan moet worden. De gemeente maakt samen met bewoners, ondernemers en woningcorporaties een plan per wijk en helpt bij de uitvoering ervan.

Meer informatie over de energietransitie en over uw wijk

Energietransitie

Nieuws en duurzame tips

Ook interessant

Windmolens in Breda

Langs de A16 in West-Brabant werken bewoners, organisaties, ontwikkelaars en overheden samen aan schone energie. De 28 windmolens gebouwd in Breda, Drimmelen, Moerdijk en Zundert wekken energie op voor ongeveer 100.000 huishoudens.

Lees meer

Regionale Energiestrategie (RES)

Groen dak met dakramen

Duurzame energie opwekken in Nederland doen we vooral op zee, maar ook op land. Dat heeft gevolgen voor ons landschap en de woonomgeving. Samen kijken we naar de beste mogelijkheden. Dit gebeurt in 30 energieregio’s, ieder met een eigen Regionale Energiestrategie (RES).

Lees meer

Hulp bij energiekosten

Stockfoto temperatuur

Komt u door uw hoge energierekening (mogelijk) in geldproblemen? Meld u dan bij de gemeente. Informatie voor inwoners, ondernemers, verenigingen en instellingen

Lees meer