Duurzaam Breda

Duurzaam Breda

Energie

BDM huis

Energie besparen, aardgasvrij en leven in een duurzame stad

Lees en leer meer

Water en Groen

Breda doet mee getekend overzichtsbeeld stad

Een duurzame tuin en een natuurlijke omgeving

Lees en leer meer

Circulair en afval

Breda doet mee getekend overzichtsbeeld stad

Anders omgaan met afval en hergebruik

Lees en leer meer

Vervoer

BDM huis

Duurzaam van A naar B

Lees en leer meer

Breda doet mee

We zijn op weg naar een duurzamere toekomst. Dat doen we voor de stad, maar vooral toch voor onszelf en voor de toekomst van onze kinderen. Daar werken we samen aan. Iedereen kan, of misschien wel moet, hieraan meedoen. Iedere bijdrage telt mee. Misschien ben je al begonnen, en wil je meer doen. Of moet je nog beginnen, dan is nu het moment daar. Breda doet mee helpt je op weg als je al bezig bent of als je nu pas begint.

Breda doet mee

Nieuws en duurzame tips

  • Breda wil graag een EnergieCampus

    Het Bredase college heeft de ambitie om een energieschool op te zetten. Het doel hiervan is om leerlingen op te leiden en bij te scholen voor een sector waar de komende jaren veel banen in komen, namelijk de energiesector.

  • 4000ste bezoeker voor de Greenhopper

    De Greenhopper heeft zojuist de 4000ste bezoeker mogen verwelkomen op het Chasséveld. De Greenhopper is een mobiel informatiecentrum waar inwoners van Breda informatie krijgen over het verduurzamen van hun woning en over energiebesparing.

  • Even voorstellen: de Klimaatburgemeesters

    Elisah Pals, Marlies Cools, Ludo Ansems, Rianne de Witte en Iris Blom zijn de klimaatburgemeesters van Gemeente Breda. Klimaatburgemeesters inspireren en helpen inwoners om ook duurzamer en klimaatvriendelijker te leven.