Toegankelijkheid

De Gemeente Breda wil dat iedereen alle informatie en diensten op haar website gemakkelijk kan lezen en gebruiken. Daarom werken we op deze website volgens de webrichtlijnen.

In juni 2017 is deze website getoetst, en Breda.nl voldoet aan de drempelvrij logo
webrichtlijnen versie 2, niveau A en AA van WCAG2.0. Dit geldt voor de techniek die wordt gebruikt (Drupal 7) en voor de schrijfwijze op de webpagina’s.
De gemeente ontving het certificaat van toegankelijkheid van Stichting drempelvrij.nl.
                

Breda blijft werken aan toegankelijkheid

Op Breda.nl linken we naar andere websites, zoals de bomenkaart, wegwerkzaamheden en de kennisbank. Niet alle informatie op deze platforms voldoet aan de webrichtlijnen. We zoeken naar mogelijkheden om ook hier nieuwe informatie toegankelijk aan te bieden.

Pdf's

De webrichtlijnen stellen hoge eisen aan pdf's. Op Breda.nl wordt zoveel mogelijk informatie in korte teksten aangeboden. Pdf's van beleidsstukken worden aangeboden in de kennisbank. De Gemeente Breda kan op dit moment niet garanderen dat al deze bestanden aan de webrichtlijnen voldoen.

Problemen

Komt u toch een probleem tegen met de toegankelijkheid van deze website? Geef het aan ons door via contact. Wilt u de link naar de webpagina vermelden waar u het probleem bent tegengekomen.

Webrichtlijnen

Het doel van de webrichtlijnen is: iedereen toegang verschaffen tot online informatie en dienstverlening van goede kwaliteit. Meer informatie staat op de website Digitoegankelijk.