Op dit moment is er een DigiD-storing waardoor DigiD gedeeltelijk niet beschikbaar is. U kunt misschien niet inloggen met uw DigiD. Het is niet bekend wanneer de storing opgelost is. Probeert u het later nog een keer.

Afvalpas

Met een afvalpas opent u de ondergrondse container voor restafval. Om de ondergrondse restcontainer te openen legt u de pas op het display. Eenpersoonshuishouden heeft 1 afvalpas, een meerpersoonshuishouden heeft 2 afvalpassen. Is uw pas kwijt of beschadigd, werkt de pas niet, of is er na verhuizing geen pas in het huis achtergelaten? Vraag een nieuwe pas aan.

Wat moet u weten

  • Bij vervanging door verlies of beschadiging (maak bijvoorbeeld geen gaatje in de pas) betaalt u € 15.
  • Bij verhuizing laat u de afvalpas in de woning achter. Bent u de nieuwe bewoner en treft u geen afvalpas aan, dan kunt u tot 6 weken na verhuizing een gratis afvalpas aanvragen. Na die 6 weken betaalt u € 15.
  • Bent u eigenaar van een pand met kamerverhuur of heeft u een bedrijf, dan kunt u een contract afsluiten voor extra afvalpassen. Een extra afvalpas kost dan € 52 per jaar.

Bewoners van de binnenstad bieden met de afvalpas het afval aan bij de vuilniswagen of bij de fietsenstalling Oude Vest of Nieuwstraat.

Huishoudens in het buitengebied hebben geen afvalpas. Daar zijn geen ondergrondse containers.

Afvalpas kwijt

Afvalpas beschadigd

Afvalpas werkt niet

Afvalpas nieuwe bewoner

Tweede afvalpas

Meer informatie

Uw Reactie
Uw Reactie