Vragen en antwoorden over Centrum Oost
Het oostelijk deel van onze binnenstad krijgt komende jaren een ander, meer eigentijds, gezicht. Een gezicht dat beter past bij de uitstraling van onze stad, en aansluit bij de wensen en behoeften van bewoners, ondernemers en andere partijen.
Veelgestelde vragen
-
Het gebied wordt begrensd door de Ginnekenstraat met Oude Vest en Karnemelkstraat, de Wilhelminasingel, Nassaustraat en Valkenbergpark. Het gebied vormt een belangrijk deel van de binnenstad, met poppodium Mezz, Nieuwe Veste/Bibliotheek, het Stadskantoor, het Chassé Theater en Stedelijk Museum Breda. Daarnaast zijn er veel grote beeldbepalende gebouwen te vinden zoals de Lange Stallen, het voormalige KPN-gebouw (Post), het Holland Casino in de voormalige kloosterkazerne, het Koepelcomplex en de Pathé Bioscoop. De Claudius Prinsenlaan vormt een van de belangrijkste entrees van de stad.
-
- Molsparking
- Post Breda
- De Lange Stallen
- Breda Botanique
- Poppodium Mezz
- Chassépromenade
- Chassékwartier
- Chassépark
- Valkenhove
- Boschstraat 96bis
- Central Park 076
- Koepelkwartier
- Herinrichting Vlaszak
- Ontwerp openbare ruimte
- Grens Centrum Oost
-
Voor elk project wordt een participatieplan opgesteld. Dat komt omdat ieder project andere initiatiefnemers, vraagstukken en een eigen directe omgeving heeft. Via BredaBerichten, die we huis aan huis verspreiden, wordt de directe omgeving geïnformeerd over participatiemomenten, zoals bijeenkomsten. Daar staat ook in hoe u kunt meepraten/meedenken.
-
Iedere maandag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur is er een inloopspreekuur. U kunt dan zonder afspraak binnenlopen. Er zijn medewerkers aanwezig om uw vragen te beantwoorden.
Daarnaast zijn er informatiebijeenkomsten in het informatiecentrum Breda Centrum Oost. -
U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrief Breda Centrum Oost. De gemeente is van plan 1 keer per kwartaal een nieuwsbrief te versturen.
-
Over het hele gebied van Breda Centrum Oost zullen zeker 1500 woningen gebouwd gaan worden. De verdeling is: 30% sociale huurwoningen, 40% middeldure huur of sociale koop en 30% vrije sector woningen.
-
Dat is afhankelijk van waar u een woning op het oog heeft. Woningen zullen niet aangeboden worden vanuit de gemeente. De gemeente bouwt, verkoopt of verhuurt geen woningen. Per deellocatie worden woningen te koop aangeboden, zodra dat kan. Dat is aan de desbetreffende ontwikkelaar of woningcorporatie. Houdt u daarom de individuele projectwebsites in de gaten, de lokale makelaars, en KlikvoorWonen.nl, waar de corporaties hun huurwoningen aanbieden.
Heeft u een andere vraag?
Heeft u een andere vraag over de ontwikkeling van Breda Centrum Oost of één van de projecten? Stel deze aan de gemeente.