Breda Centrum Oost: podium aan je voeten

Centrum Oost, direct ten oosten van de historische Bredase binnenstad, is een gebied waar veel grootstedelijke functies en bijzondere gebouwen een plek hebben. Iedere inwoner van Breda kent het gebied dan ook goed en brengt er wel eens een bezoek aan: om naar de bioscoop te gaan, het theater, een festival, om een rijbewijs af te halen op het stadskantoor of gewoon om er te parkeren voor een bezoekje aan onze prachtige binnenstad.

Logo Breda Centrum Oost

Herontwikkeling Breda Centrum Oost

Projecten Breda Centrum Oost

Breda blijft de komende jaren flink groeien. Bezoek aan de binnenstad en aan alle voorzieningen in dit gebied neemt daardoor ook toe. Breda ondergaat een schaalsprong. Samen met de andere gebiedsprogramma’s in het centrum (CrossMark / ’t Zoet en Gasthuisvelden) gaat Breda Centrum Oost hier een belangrijke bijdrage aan leveren. De Gemeente Breda heeft dan ook een grote ambitie om dit gebied om te vormen tot een hoogwaardig deel van de binnenstad.

De herontwikkeling van Centrum Oost draagt bij aan de stedelijke ambities van Breda. Een sterk ‘cultuur- & leisure profiel’ wordt de basis van de stadse identiteit. Een levendig, dynamisch milieu waar interactie, ontmoeten en ontspannen centraal staan. Dé plek waar in hartje Breda, tussen het Singelpark en de historische stad, op loopafstand van het Valkenbergpark en het station op een nieuwe stadse manier kan worden gewoond, gewinkeld en gewerkt. Een omgeving met veel cultuur, ontspanning en stedelijke reuring biedt ook nieuwe stedelijke ruimtes; groot en klein, groen en stenig, aan het water en voor het theater.

Ambitiedocument Centrum Oost

Om projecten in het gebied een goede richting te geven is er het Ambitiedocument Centrum Oost. Een concretisering van de uitgangspunten uit de Omgevingsvisie voor dit gebied. Hierin staan onze belangrijkste waarden voor het gebied. We geven daarmee richting aan de ontwikkelingen in het gebied. We creëren ruimte om te reageren op nieuwe behoeftes in de stad.
De exacte invulling van Centrum Oost staat niet vast. De tekening op de voorkant van het document dient slechts ter inspiratie. Natuurlijk gaan we in het verdere traject met belanghebbenden in de stad in gesprek om goed onderbouwd keuzes voor de toekomst te kunnen maken. Dat doen we met gebruikers, eigenaren, maatschappelijke- en culturele partners en ondernemers. Samen bouwen we aan de toekomst van Centrum Oost en de beste (binnen)stad van Nederland! We roepen onze partners in de stad op om ons te helpen om een mooier en inclusief stadscentrum voor Breda te maken.

Vragen en antwoorden over Centrum Oost

Lees de vragen en antwoorden over Centrum Oost. Staat uw vraag er niet bij, stel deze dan aan de gemeente.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

Inschrijven

Alle projecten binnen Breda Centrum Oost

Lees meer over de verschillende deelprojecten.