Hallo nieuwe Bredanaar!

Welkom in Breda. Op deze pagina staan een aantal praktische zaken voor u op een rijtje. Zaken die u snel kunt regelen. 
En komt u er niet uit: neem dan contact op met de gemeente.

Parkeren

In Breda kunnen inwoners van de binnenstad en van wijken met betaald parkeren een parkeervergunning aanvragen. En heeft u bezoek dan is er een regeling waarmee u uw bezoek tegen een laag tarief laat parkeren. Uw fiets parkeert u in de binnenstad in één van de gratis fietsenstallingen.

Afval

De meeste huishoudens hebben voor het scheiden van afval verschillende afvalcontainers bij de woning. Het aantal containers kunt u wijzigen. De containers en afvalpas blijven bij verhuizing achter bij de woning. Treft u geen afvalpas aan dan kunt u tot 6 weken na verhuizing gratis een nieuwe afvalpas aanvragen. Voor restafval gebruikt u een afvalpas voor de ondergrondse restcontainer.

Verhuist u naar een nieuwbouwwoning en heeft u nog geen afvalcontainers of afvalpas? Geef dit door via het e-mailformulier en noem ook uw nieuwe adres. 

Meer informatie over afval staat op breda.nl/afval.

Honden

Heeft u een hond en wilt u uw trouwe viervoeter uitlaten? Dat kan op de hondenuitlaatplaatsen en losloopterreinen.

In Breda hoeft u voor uw hond geen hondenbelasting te betalen.

Wonen met plezier

U bent voor de gemeente de ogen en oren van uw straat en buurt. Is er iets kapot in de straat, bijvoorbeeld de straatverlichting of stoeptegels? Ligt er vuil op straat of ervaart u overlast? Via de handige BuitenBeter-app kunt u dit laten weten aan de gemeente.

Download de BuitenBeter-app

Ontdek Breda

Winkelen, sporten, evenementen: Breda heeft veel te bieden. Laat u als nieuwbakken inwoner van Breda inspireren door de informatie op de website explorebreda.com.

Breda internationals

Breda internationals is de bestemming voor alle internationals die in Breda wonen. Het ondersteunt internationals en expats en geeft algemene informatie over Breda, praktische tips en evenementen.