Hallo nieuwe Bredanaar!

Welkom in Breda. Op deze pagina is een aantal praktische zaken voor u op een rijtje gezet. Zaken die u snel kunt regelen. 
En komt u er niet uit: neem dan contact op met de gemeente.

Parkeren

In Breda kunnen inwoners van de binnenstad en van wijken met betaald parkeren een parkeervergunning aanvragen. En heeft u bezoek dan is er een regeling waarmee u uw bezoek tegen een laag tarief laat parkeren. Uw fiets parkeert u in de binnenstad in één van de gratis fietsenstallingen.

Afval

De meeste huishoudens hebben voor het scheiden van afval verschillende afvalcontainers bij de woning. Voor het restafval gebruikt u een afvalpas voor de ondergrondse restcontainer. De containers en afvalpas blijven bij verhuizing achter bij de woning.
Treft u geen afvalpas aan dan kunt u tot 6 weken na verhuizing gratis een nieuwe afvalpas aanvragen. Het aantal afvalcontainers kunt u naar wens wijzigen.

Wat mag in Breda in welke afvalbak?
De informatie op de pagina afval scheiden helpt u op weg.

Op de Afvalwijzer vindt u met postcode/huisnummer het ophaalschema van het afval voor uw adres. U kunt instellen dat u een automatische melding krijgt van de ophaaldagen.

Als u in een flat of appartement woont gebruikt u de inpandige afvalcontainers in uw wooncomplex of de ondergrondse restcontainers bij u in de buurt. Voor de inpandige afvalcontainers heeft u geen afvalpas nodig. Voor de ondergrondse restcontainers in uw buurt gebruikt u wel een afvalpas.

Woont u in de binnenstad dan is het inzamelen van afval anders geregeld. De informatie staat op de pagina afvalinzameling in en rond de binnenstad.

Huishoudelijk afval dat te groot is voor de (ondergrondse) restcontainer brengt u naar het milieustation. Of u maakt een afspraak om dit grofvuil bij u thuis op te laten halen.

Meer afval informatie leest u op www.breda.nl/afval.

Honden

Heeft u een hond en wilt u uw trouwe viervoeter uitlaten? Dat kan op de hondenuitlaatplaatsen en losloopterreinen.

In Breda hoeft u voor uw hond geen hondenbelasting te betalen.

Wonen met plezier

U bent voor de gemeente de ogen en oren van uw straat en buurt. Is er iets kapot in de straat, bijvoorbeeld de straatverlichting of stoeptegels? Ligt er vuil op straat of ervaart u overlast? Via de handige BuitenBeter-app kunt u dit laten weten aan de gemeente.

Download de BuitenBeter-app

Ontdek Breda

Winkelen, sporten, evenementen: Breda heeft veel te bieden. Laat u als nieuwbakken inwoner van Breda inspireren door de informatie op de website www.welkominbreda.nl.