Subsidie groenvisie voor bedrijventerreinen

Algemeen

De Gemeente Breda streeft naar toekomstbestendige bedrijventerreinen. Terreinen die de gevolgen van de toenemende klimaatveranderingen kunnen opvangen, een fijne en inspirerende werkomgeving bieden voor werkgever én werknemer en die bijdragen aan opgaves als Breda stad in een park. De Gemeente Breda geeft daarom subsidie voor het opstellen van een groenvisie voor bedrijventerreinen.

Wat is het?

Bedrijven op een bedrijventerrein in de gemeente Breda kunnen subsidie aanvragen. Dit moeten minimaal 10 bedrijven zijn die naast of tegen over elkaar liggen (eigenaren en huurders), gezien vanaf de hoofdentree van het bedrijf. Maximaal onderbroken door 1 bedrijf. Subsidie aanvragen kan voor:

  • het inhuren van een adviesbureau
  • het laten onderzoeken van mogelijkheden voor de herinrichting van het terrein
  • het maken van een groenontwerp
  • het berekenen van kosten

De kosten van het opstellen voor de groenvisie worden 100% vergoed met een maximum van € 30.000 voor totale uitvoeringskosten.

Voorwaarden

  • De coalitie wordt begeleid door een gespecialiseerd extern bureau voor het opstellen van de groenvisie.

Hoe werkt het?

Bedrijven die geïnteresseerd zijn in het vergroenen van het bedrijventerrein waarop ze gevestigd zijn, kunnen een afspraak maken. De Gemeente Breda neemt contact op om de mogelijkheden en aanvraag van subsidie te bespreken. Subsidie aanvragen kan tot 1 december 2024. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in het vergroenen van het bedrijventerrein waarop ze gevestigd zijn, kunnen een afspraak maken. De Gemeente Breda neemt contact op om de mogelijkheden en aanvraag van subsidie te bespreken.

Afspraak maken