Gasthuisvelden

Aan de zuidwestkant van de Bredase binnenstad gaat een hoop veranderen. Er wordt een nieuwe buurt ontwikkeld: de Gasthuisvelden: Buurt aan het park, stad aan de Mark.

Een aanvullend, aantrekkelijk en levendig stukje Breda

Midden in Breda, maar toch gesloten en onbekend. Dat is het beeld dat mensen van de  Gasthuisvelden hebben. In het gebied en de gebouwen van de Gasthuisvelden mocht je immers alleen maar af en toe komen en dan alleen maar als je er ‘ontboden’ werd. Als je gekeurd moest worden voor je dienstplicht, of bij de rechtbank, de Belastingdienst of het UWV moest komen. Een gesloten gebied met veel geschiedenis.

Maar dat verandert! De gemeente heeft de rechtbank en het belastingkantoor gekocht. Het is de bedoeling dat deze 2 kantoren en het gebied er omheen worden omgevormd naar een groene woonbuurt. 
En als de gemeente het terrein van de Seeligkazerne van Defensie krijgt, kan daar de eerste stap gezet worden naar de aanleg van het Seeligpark, het derde stadspark van Breda.

Het hele gebied verandert komende jaren in een plek waar iedereen van harte welkom is. Een aanvulling op de Bredase binnenstad. Een aantrekkelijk en levendig deel van het stadscentrum met een nieuwe woonbuurt, het Seeligpark, blikvanger de Nieuwe Mark en volop ruimte voor de natuur.
 

 

Ook interessant

Visie Seeligpark

Zo denken Bredanaars over de toekomst van het Seeligkwartier.

De afgelopen jaren dachten veel Bredanaars hardop mee over de toekomst van het Seeligkwartier. De opbrengst van dat proces is samengebracht in een speciale uitgave van het Gasthuisvelden Magazine. 

Iedereen die geïnteresseerd is in dit stukje Breda, kan lezen wat er uit dit proces naar voren is gekomen. In de special ontdek je ook het enthousiasme waarmee deelnemers hieraan hebben bijgedragen. Naast de visie die Open Kaart in woord en beeld optekende, vertellen verschillende deelnemers hoe zij er zelf tegenaan kijken.

Blijf op de hoogte

Volg het laatste nieuws over de Gasthuisvelden op de Facebook-community

Projecten