Gasthuisvelden

Aan de zuidwestkant van de Bredase binnenstad gaat een hoop veranderen. Er wordt een nieuwe buurt ontwikkeld: de Gasthuisvelden: Buurt aan het park, stad aan de Mark.

Het onderdeel Gasthuisvelden is onder constructie

Een nieuw stuk Breda voor en door Bredanaars

Het kazerneterrein met de witte huisjes en het voormalig belastingkantoor de Teruggave gaat flink veranderen. De gemeente wil beide gebieden ontwikkelen tot een nieuw stuk Breda. Dat biedt de kans om een flink aantal woningen te bouwen en een nieuw stadspark te openen, waar straks ook de Nieuwe Mark doorheen loopt. Voorlopig heet dit nieuwe stukje Breda het Seeligkwartier.

Wat is het best denkbare plan voor dit gebied? De gemeente heeft deze vraag neergelegd bij Bredanaars. Onder begeleiding van het bureau Open Kaart en samen met experts en ambtenaren kon iedereen die dat wou meewerken aan de visie op het karakter van dit gebied. Die visie is gepubliceerd in de vorm van een magazine en video.

De samenwerking met Bredanaars krijgt een vervolg. De visie is dan ook een uitnodiging aan bewoners, ondernemers en ontwikkelaars om met plannen te komen die hierbij passen.. Wie weet staan er zelfs een groep mensen en organisaties op die zelf de regie willen oppakken? Iedereen die dat wil kan meedenken en meedoen bij de ontwikkeling van dit gebied.

 

Ook interessant

Visie Seeligpark

Zo denken Bredanaars over de toekomst van het Seeligkwartier.

De afgelopen jaren dachten veel Bredanaars hardop mee over de toekomst van het Seeligkwartier. De opbrengst van dat proces is samengebracht in een speciale uitgave van het Gasthuisvelden Magazine. 

Iedereen die geïnteresseerd is in dit stukje Breda, kan lezen wat er uit dit proces naar voren is gekomen. In de special ontdek je ook het enthousiasme waarmee deelnemers hieraan hebben bijgedragen. Naast de visie die Open Kaart in woord en beeld optekende, vertellen verschillende deelnemers hoe zij er zelf tegenaan kijken.

Blijf op de hoogte

Volg het laatste nieuws over de Gasthuisvelden op de Facebook-community

Projecten