Nieuwe Mark

Een van de belangrijke onderdelen van het project Gasthuisvelden is het doortrekken van de Nieuwe Mark. Dat project gaat de westkant van de Bredase binnenstad de komende jaren een heel nieuwe aanblik geven. Het eerste stuk van het tracé gaat daardoor over het noordelijk deel van de Seeligkazerne, langs het oude Arsenaalsgebouw. Vervolgens gaat het tweede deel verder aan de andere kant van de Fellenoordstraat. Daar loopt het over het zuidelijke deel van de kazerne (met de bekende 'witte huisjes') en komt uit in de singel bij de hoek Markendaalseweg /Vredenburchsingel. Vooral dat zuidelijk deel van de Seeligkazerne bij de ‘witte huisjes’ ondergaat een metamorfose omdat de rivier daar op zijn breedst wordt en bij hoogwater in oppervlakte kan verdubbelen.

Bereikbaarheid

Er wordt gewerkt aan de tweede fase van de Nieuwe Mark. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van het centrum met de auto, per fiets, voor voetgangers en leveranciers. Bekijk de omleidingsroutes op de werkzaamhedenkaart of in de pdf. 

Meer informatie: download de BouwApp

Blijf via de BouwApp op de hoogte van de voortgang, de werkzaamheden en de planning van dit project. Ook kunt u hier gemakkelijk uw vraag stellen of tips meegegeven aan de aannemer. Bekijk het project online of download de BouwApp: zoek naar 'Nieuwe Mark', open het project en klik op Volgen.

Download de BouwApp