Hulp voor inwoners bij energiekosten

Maakt u zich zorgen of u de energierekening wel kunt betalen? Of wilt u besparen op energie? Op deze pagina staat wat u kunt doen, en hoe de gemeente u hierbij kan helpen.

Direct naar

Komt u als inwoner door uw hoge energierekening (mogelijk) in de geldproblemen? De gemeente helpt u met:

  • zorgen over het betalen van uw energierekening
  • uitleg over uw energierekening
  • informatie en tips over energie besparen
  • financiële ondersteuning

Stel uw vraag en u wordt binnen 5 werkdagen gebeld.

Huishoudens met een laag inkomen (tot 130% van de geldende bijstandsnorm, of tot 130% van de AOW-norm) kunnen tot en met 31 december 2023 een energiebijdrage van € 500 aanvragen. 

Meer informatie over de Energiebijdrage 2023

Deze regeling is bedoeld voor een student met een laag inkomen en aantoonbare energielasten. De bijzondere bijstand aan studenten wordt eenmalig uitbetaald en bedraagt € 400 per huishouden bij bewoning van een zelfstandige woonruimte. Dat is een woning met eigen toegang, eigen keuken en eigen toilet. 

Meer informatie over de Energiekosten studenten 2023

Het Tijdelijk Noodfonds Energie is er voor huishoudens met een hoge energierekening en een laag inkomen of laag middeninkomen. Het noodfonds betaalt voor een periode van maximaal 6 maanden een deel van de energierekening. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van de hoogte van de energierekening en de hoogte van het inkomen. Aanvragen kan tot 1 mei 2023.

Meer informatie over het Tijdelijk Noodfonds Energie

Binnenkort is het mogelijk een aanvraag te doen voor het Gemeentelijk Noodfonds Energie. Het noodfonds is er voor huishoudens met een hoge energierekening en een laag tot middeninkomen. Meer informatie volgt.

De gratis Energie Bespaar Coach helpt u om energie en geld te besparen. De Energie Bespaar Coach komt een aantal keer bij u langs. De Coach geeft u tips over energiebesparing en biedt een gratis pakket met energiebesparende maatregelen aan.

Meer informatie over de Energie Bespaar Coach en het aanmeldformulier

Informatie over energiebesparende maatregelen, verduurzamen van uw woning, Greenhopper, subsidies en leningen voor het verduurzamen van, en rond uw woning.

Meer informatie over duurzaam wonen