Energiefixers

Wilt u graag energie besparen en daarmee ook kosten? De Gemeente Breda kan u hierbij helpen! De gemeente biedt voor een aantal buurten een gratis Energiefixer aan. Deze komt bij u langs en installeert producten die de energierekening verlagen. De gemeente betaalt het bezoek en de producten. Voor u is het helemaal gratis. Als uw buurt aan de beurt is, krijgt u een brief.

Wat zijn energiefixers?

Een energiefixer is een medewerker van het Regionaal Energieloket die bij u thuis langskomt. Een huisbezoek duurt 1 tot 1,5 uur. In overleg installeert de energiefixer producten in uw huis die ervoor zorgen dat u minder energie verbruikt. Denk bijvoorbeeld aan ledlampen, radiatorfolie of tochtstrips. U hoeft hier niks voor te betalen.

Komen de energiefixers ook bij u?

Als de energiefixers in uw buurt komen krijgt u hierover een brief van de gemeente en een flyer van het Regionaal Energieloket. In de week erna bellen de energiefixers bij u aan. U herkent de energiefixers aan hun blauwe kleding. Ook hebben zij een legitimatiekaart waarmee zij kunnen laten zien wie ze zijn.  

Groepsfoto van medewerkers in blauwe jassen

In welke buurten komen energiefixers 

De energiefixers helpen met name mensen met een laag of midden inkomen die in buurten wonen waar veel woningen niet goed geïsoleerd zijn. Ze hebben de wijken Fellenoord, Doornbos-Linie, Haagpoort en Schorsmolen al bezocht, maar het is nog steeds mogelijk om een afspraak te maken in deze wijken.

Momenteel zijn de energiefixers actief in Heuvel. Naar verwachting starten ze medio augustus in de laatste wijk: Heusdenhout.

Energiefixer gemist

Heeft u de energiefixer gemist of wilt u liever dat de energiefixer een andere keer langskomt? Maak dan een afspraak via de website van het Regionaal Energieloket

U kunt alléén een afspraak maken als u een brief heeft gekregen over de energiefixers. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie

Neem gerust contact op met het Regionaal Energieloket via projecten@regionaalenergieloket.nl of bel naar 088 525 41 10. 

Woont u niet in een buurt waar de energiefixer langskomt 

En wilt u toch hulp bij het besparen van energie? Meld u dan aan voor een huisbezoek van de Energie Bespaar Coach. De coach geeft u tips over energiebesparing en biedt ook een gratis pakket met energiebesparende maatregelen aan. 

Verschil tussen de energiefixer en de Energie Bespaar Coach?

  • De energiefixer komt per buurt langs, maar voor een Energie Bespaar Coach kunt u zich altijd aanmelden. Het maakt voor een Energie Bespaar Coach niet uit in welke buurt u woont.
  • De energiefixer komt maar 1 keer langs en een Energie Bespaar Coach 3 keer. Deze 3 afspraken zijn: een begingesprek, het installeren van de producten die energie besparen en een eindgesprek om te kijken of het heeft geholpen.
  • De energiefixer installeert alleen gratis energiebesparende producten. Maar de Energie Bespaar Coach geeft u ook tips over hoe u nog meer energie kunt besparen en kan vragen beantwoorden over uw rekening.

Wilt u na het bezoek van de energiefixer nog meer tips over energiebesparing? Dan kunt u zich altijd aanmelden voor de Energie Bespaar Coach. 

Informatie over grote maatregelen

Voor informatie over welke grotere maatregelen die u in huis kunt laten uitvoeren, kunt u een bezoek aan huis van een Energiecoach van de Bredase Energiecoöperatie (BRES) aanvragen. Grotere maatregelen zijn bijvoorbeeld het isoleren van het huis, het leggen van zonnepanelen en het vervangen van de cv-ketel.