Evenement organiseren

Wilt u een evenement organiseren in de Gemeente Breda? Bijvoorbeeld een braderie, optocht, sportevenement, muziekfeest of straatbarbecue? Dan doorloopt u verschillende stappen.

Stappen

Stap 1

Actief

Aanmelden evenement voor reserveringskalender

Actief

Meld het evenement aan voor de reserveringskalender. Door de aanmelding reserveert u in beginsel datum en locatie. Bij aanmelding voor 1 oktober van het jaar voorafgaand aan het evenement betaalt u geen precariobelasting.

Aanmelden doet u via het formulier. U maakt eerst een account aan of logt in als u al een account heeft. Organiseert u meerdere evenementen? Dan vult u voor ieder evenement een formulier in.

Meld uw evenement op tijd aan. De tijd die hiervoor nodig is, is afhankelijk van de categorie waarin het evenement wordt ingedeeld door de gemeente. Op de pagina: Uitleg indeling categorieën voor evenementen staat meer informatie.

Stap 2

Toetsing evenement

De gemeente toetst of de locatie op de gevraagde datum beschikbaar is, en of het evenement voldoet aan het beleid. Ook bekijkt de gemeente of er voor het evenement nog andere producten nodig zijn. Bijvoorbeeld een evenementenvergunning, toestemming voor een tijdelijke afwijkende verkeerssituatie, een omgevingsvergunning of een gebruiksovereenkomst. Om dit goed te beoordelen is het belangrijk dat u het formulier zo compleet mogelijk invult.

Deze toetsing duurt maximaal 2 weken. Houd hier rekening mee bij de behandeltermijnen voor de aanvraag van eventueel andere producten die nodig zijn.

Stap 3

Vervolg van uw aanmelding

Na toetsing op datum en locatie wordt het evenement op de reserveringskalender geplaatst. Plaatsing is nog geen toestemming om het evenement te mogen houden. U heeft mogelijk nog andere producten van de Gemeente Breda nodig. Op de pagina: Aanvragen producten voor het organiseren van een evenement staat meer informatie. 

U ontvang van de gemeente een e-mail met daarin informatie over welke producten u nodig heeft en hoe u deze aan kunt vragen.

Stap 4

Voltooid

Toestemming voor het evenement

Voltooid

Is aan alle voorwaarden voldaan? En zijn de vergunningen, ontheffingen of overeenkomsten verleend? Dan krijgt u van de gemeente een bericht met daarin toestemming voor het evenement. 

Wat u moet weten

Op de kaart wegwerkzaamheden en evenementen kunt u zien waar en wanneer er wegwerkzaamheden of wegafsluitingen zijn. Bekijk vooraf of deze van invloed zijn op de datum van uw evenement. Is dit het geval, dan kunt u zelf al een alternatieve datum zoeken. 

Mogelijk wilt u subsidie aanvragen voor uw evenement? Dit kan tot 1 oktober van het jaar voorafgaand aan het evenement.

Contact

Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met teamevenementen@breda.nl