Op dit moment is er een DigiD-storing waardoor DigiD gedeeltelijk niet beschikbaar is. U kunt misschien niet inloggen met uw DigiD. Het is niet bekend wanneer de storing opgelost is. Probeert u het later nog een keer.

Evenement organiseren

Wilt u een evenement organiseren in de gemeente Breda? Bijvoorbeeld een braderie, optocht, sportevenement, muziekfeest of straatbarbecue? Meld het evenement dan aan voor de reserveringskalender evenementen. Hiermee reserveert u datum en locatie. Bij aanmelding voor 1 oktober van het jaar voorafgaand aan het evenement hoeft u geen precariobelasting te betalen. Aanmelden doet u via het formulier. U maakt eerst een account aan of logt u in als u al een account heeft.

Wat u moet weten

U meldt uw evenement op tijd aan. De termijn is afhankelijk van de omvang van het evenement. Bij de verschillende soorten evenementen zijn er 3 aanmeldtermijnen waar u rekening mee moet houden:

Kleine evenementen

Een klein evenement moet voldoen aan een aantal criteria zoals geen hinder op de openbare weg, maximaal 150 personen, niet langer dan 1 dag en binnen bepaalde tijden. U komt deze vragen tegen tijdens het invullen van het aanmeldformulier.
U meldt een klein evenement aan via het aanmeldformulier. Meld uw evenement op tijd aan. Dit doet u tot 4 weken voorafgaand aan het evenement.

Andere evenementen

Voor alle andere evenementen heeft u één of meerdere producten van de Gemeente Breda nodig. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een evenementenvergunning, toestemming voor een tijdelijk afwijkende verkeerssituatie, een omgevingsvergunning en een gebruiksovereenkomst. U meldt uw evenement aan via het aanmeldformulier. Meld uw evenement op tijd aan. Dit doet u tot 10 weken voorafgaand aan het evenement. 

Andere evenementen buiten het centrum die hinder kunnen veroorzaken voor mens en milieu

Organiseert u een evenement buiten het centrum dat hinder kan veroorzaken voor mens en milieu? Dan heeft u mogelijk een omgevingsvergunning nodig. U meldt uw evenement aan via het aanmeldformulier. Meld uw evenement op tijd aan. Dit doet u tot 20 weken voorafgaand aan het evenement.

Reserveringskalender evenementen

U meldt het evenement aan voor plaatsing op de reserveringskalender evenementen. Hiermee reserveert u datum en locatie. Plaatsing op de reserveringskalender is nog geen toestemming om het evenement te mogen houden.

Vervolg van uw aanmelding

De gemeente toetst of uw initiatief binnen het evenementenbeleid past en of locatie en datum beschikbaar zijn.

Subsidie

Mogelijk wilt u subsidie aanvragen. Dit kan tot 1 oktober van het jaar voorafgaand aan het evenement.

Uw Reactie
Uw Reactie