Vuurwerk

Vuurwerkoverlast

Heeft u overlast door vuurwerk, dan meldt u dit bij de gemeente. De gemeente brengt alle meldingen in kaart. Op basis van deze gegevens wordt de overlast aangepakt. 
Het gaat er om dat duidelijk wordt waar er overlast is, niet om het aanpakken van individuele meldingen. U ontvangt daarom geen reactie op uw melding.

Vuurwerkoverlast melden

Vermoeden van opslag of handel in illegaal vuurwerk meldt u bij de politie, telefoonnummer 0900-8844.

Bel 14 076 (ook buiten kantoortijden) bij een gevaarlijke situatie.
 

Vuurwerkschade

Vuurwerkschades aan speeltoestellen, prullenbakken, ondergrondse containers kunt u online melden bij de gemeente, of telefoonnummer 14 076.

Carbid

Carbidschieten is verboden in Breda, net zoals het in bezit hebben en vervoeren ervan. 

Vuurwerkverbod

  • In heel Nederland geldt een vuurwerkverbod tijdens de jaarwisseling 2021/2022. Het betekent dat op 31 december 2021 tussen 18.00 uur en 1 januari 2022 2.00 uur geen vuurwerk mag worden afgestoken. Het tijdelijke vuurwerkverbod geldt niet voor vuurwerk uit de zogeheten F1-categorie. Dit is een licht soort vuurwerk, zoals sterretjes, trektouwtjes en sierfonteintjes.
  • Van 1 januari 2:00 uur tot 31 december 18.00 uur is het altijd verboden om vuurwerk af te steken. Het mag alleen als de gemeente voor een evenement een vergunning verleent om vuurwerk af te steken. Illegaal vuurwerk afsteken is altijd verboden.
  • Er mag geen vuurwerk verkocht worden.
  • Gemeentelijk wordt onderzocht of het juridisch noodzakelijk is om het besluit vuurwerkvrije zones in te trekken.
  • Meer informatie: Website Rijksoverheid

Meer informatie

Meer informatie over vuurwerk op de website van de politie.

Uw Reactie
Uw Reactie