Verordeningen en bekendmakingen

Informatie over uw buurt

Via Mijn Breda kunt u direct naar alle bekendmakingen bij u in de buurt. Denk hierbij aan vergunningen, bouwplannen en plaatselijke regelgeving. Ook kunt u zich aanmelden voor de e-mailservice en of de instellingen aanpassen van de berichtenbox. 

E-mailservice Berichten over uw buurt

Iedereen van 25 jaar en ouder die zijn/haar e-mailadres heeft doorgegeven bij MijnOverheid heeft in april 2024  een welkomstmail van de overheid gekregen. Vanaf dat moment krijgt u maximaal 1 keer per week een e-mail met Berichten over uw buurt. Deze berichten gaan bijvoorbeeld over aanvragen van vergunningen en zijn afkomstig van de gemeente, de provincie, het waterschap, een regionaal samenwerkingsverband en van de Rijksoverheid. De berichten zijn geselecteerd op uw woonadres met een straal van maximaal 500 meter. In de mail staat alles wat u nodig heeft, bijvoorbeeld wat u moet doen als u de straal rondom uw woning wilt aanpassen. 
Deze service vervangt niet de eerder afgesloten abonnementen op Berichten over uw buurt. 

Aan- of afmelden

In elke mail staat ook hoe u zich kunt afmelden of uw abonnement kunt wijzigen. Klik op de link in de mail en volg de stappen.

Officiële bekendmakingen

Officiële bekendmakingen van de gemeente worden gepubliceerd op de landelijke website officielebekendmakingen.nl. Dit betreft onder andere publicaties die vallen onder de Wet elektronische publicaties (WEP).
Via Breda.nl kunt u ook zoeken naar Bredase regelgeving.

Zoeken

  • tik uw zoekopdracht in de zoekbalk
  • na 'enter' krijgt u: toon: resultaten Breda.nl (aantal) overheid.nl (aantal)
  • Breda.nl toont standaard de resultaten van Breda.nl
  • klik op overheid.nl
  • u ziet nu de resultaten op overheid.nl (lokale regels, verordeningen)
  • klik op het resultaat van uw keuze, en u komt op de hele publicatie op overheid.nl

Zoekt u publicaties van vóór 3 april 2017, die niet op overheid.nl staan, kijk dan op de archiefwebsite