Sportplezier met stip op één bij De Kragt

Het is aftellen geblazen! In september 2023 opent het nieuwe sportcentrum De Kragt. Binnen deze spiksplinternieuwe sportaccommodatie in Breda-Noord is plezier een van de belangrijkste onderdelen. Want als je plezier hebt in bewegen, heb je ook meer motivatie om je sporttalent verder te ontwikkelen.


Als je aan kinderen vraagt waarom ze sporten, is de hoofdreden vaak: plezier! Samen lol maken terwijl je aan het trainen bent. Het gevoel dat je steeds beter wordt in wat je doet. Dat je daardoor nieuwe dingen leert, uitprobeert en grenzen verlegt. En dat je samen met vrienden lekker aan het bewegen bent. Plezier in sport zorgt voor intrinsieke motivatie om te blijven sporten. Kinderen die vroeg en veelzijdig leren bewegen, zorgen voor een nieuwe sportieve en gezonde generatie.

Jong geleerd is oud gedaan

Sportplezier is meer dan sporten voor de gezelligheid en ter ontspanning. Verschillende sportpsychologen beschrijven dat kinderen sportplezier ervaren doordat ze de vrijheid voelen om eigen keuzes te maken. En dat ze de ruimte krijgen om fouten te maken. Een mooie bijkomstigheid: binnen het sportklimaat worden kinderen continu gestimuleerd en ontvangen ze waardering voor hun inzet. Daarbij maakt het niet uit op welk niveau ze sporten of wat de uitslag van een wedstrijd is.

Plezier bij De Kragt

Als je als kind plezier ervaart met sport, blijft dat een herinnering voor de rest van je leven. Zo werkt plezier ook door bij sporttalenten, die we veelal in De Kragt gaan terugzien. Niet voor niets is plezier een belangrijk onderdeel van De Kragt! Dit zie je straks terug in en rondom het gebouw. Zo kun je bijvoorbeeld op verschillende manieren naar boven klimmen, kun je over het dak van het gebouw lopen en heb je vanuit de horeca altijd zicht op de sporters in de beide sporthallen. Je kunt in De Kragt terecht om te sporten, om te kletsen en met elkaar te beleven. De plek die nu nog gebouwd wordt heeft straks twee grote sporthallen. Alle sportvoorzieningen die in De Kragt komen zijn gebouwd volgens de laatste en nieuwste normen. Je sport daar bovendien met en op kwalitatief hoge voorzieningen waardoor sporten nog fijner en leuker is. Zo stimuleren we sporters om het maximale uit hun talent te halen. 

Meer informatie over De Kragt