De Kragt

De Kragt is ontwikkeld op een locatie die vroeger (voor 1895) Kragten heette. Het is een indoorsportvoorziening die sport ademt en waar talentontwikkeling centraal staat. Een ontmoetingsplaats voor sporters, sportprofessionals, docenten, jonge talenten, wijkbewoners… een plek voor iedereen. Het is een plek waar inclusief bewegen en samenzijn belangrijk zijn. Waar een sporter het beste uit zichzelf kan halen. Een plek in de buurt, met professionals die iedereen verder helpt en waar iedereen mee kan doen.

Adres De Kragt: Terheijdenseweg 416, 4826 AB Breda

Op weg naar De Kragt

De Kragt

De Kragt biedt ruimte aan regionale trainingscentra, individuele talenten, de opleiding Sport en Bewegen van Curio, breedtesportverenigingen en andere (sport)organisaties. Talentvolle jonge sporters krijgen bij De Kragt ruimte om zich in hun eigen regio te ontwikkelen. Waar ook ruimte is voor sporters met een beperking om inclusief te sporten. Hiervoor werkt de gemeente samen met verschillende partners aan een regionaal netwerk voor talentontwikkeling: ‘De Kragt van Talent’.

Behalve dat De Kragt een plek is voor jonge talenten om zich te ontwikkelen, is het een ontmoetingsplek voor iedereen. Sporters, sportprofessionals, docenten, jonge talenten en wijkbewoners komen er samen. In en om De Kragt zijn meerdere plekken daarvoor geschikt. De faciliteiten ademen sport, groen en gezelligheid uit. Naast de verschillende mogelijkheden binnen het centrum om te vergaderen kan iedereen er ook binnenwandelen bij de horeca en genieten van een gezonde lunch of een lekkere bak koffie. Door de dynamiek, de passie voor sport en bewegen, de jongeren uit de wijk en de activiteiten die er georganiseerd worden, is het een plek waar iedereen welkom is.

In De Kragt is een grote sporthal met 450 zitplaatsen, een indoor atletiekhal (uniek, er zijn er maar 10 in Nederland), een ‘Kragthonk’, diverse werk- en vergaderplekken, behandelruimtes en een horecagelegenheid waar gezonde voeding voorop staat. De buitenruimte heeft een groene, sportieve en culturele invulling. Daardoor stimuleert het sporten, bewegen en ontmoeten in de wijk. Het ontwerp is van AGS-architecten en de landschapsarchitect van de Gemeente Breda. Het kunstwerk dat in de buitenruimte komt te staan is ontworpen door het kunstenaarscollectief We Make Carpets. 

Vanaf 11 september kan iedereen een kijkje nemen in De Kragt. Ook worden er vanaf dan rondleidingen op aanvraag georganiseerd. Voor het aanvragen van een rondleiding stuur een e-mail naar dekragt@breda.nl

De Kragt is een van de 22 binnensportaccommodaties van de Gemeente Breda. Samen met ruim 30 buitensportcomplexen zorgt het ervoor dat iedereen dagelijks kan sporten en bewegen. Zo’n 50 beheerders werken dagelijks aan het beheer en onderhoud van deze sportaccommodaties. Via sportaanbieders, scholen, grote en kleine sportevenementen, Bredase beweeginitiatieven en kinderfeestjes kun je sporten en bewegen of kijken naar sport. Alle sportaccommodaties van de Gemeente Breda worden verhuurd. Informatie over huurmogelijkheden staan op de pagina: Gymzalen en sporthallen huren.


Heb je vragen over huurmogelijkheden van De Kragt? Mail naar verhuuradministratie@breda.nl.
Voor overige vragen? Neem contact op.

Nieuws

 • De Kragt van Breda Sport

  Na het aftellen van tien tot één is De Kragt eindelijk geopend! De Kragt is een van de 22 binnensportlocaties van Gemeente Breda.

 • De Kragt van Buiten

  Wist je dat De Kragt veel meer is dan een gebouw waarin gesport wordt?

 • De Kragt van Ontmoeting

  Sporters ontmoeten elkaar straks in de sporthal, indooratletiekhal of in de horecaruimte van De Kragt.

 • De Kragt van de Regio

  Op de fiets, met de bus of de trein naar De Kragt? Voor jonge sporttalenten uit regio West-Brabant wordt het vanaf september 2023 een stuk makkelijker om zich optimaal te ontwikkelen.

 • De Kragt van de Wijk

  Kom op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 14.00 uur naar de Kragt om alvast een kijkje te nemen.

 • De Kragt van Talent

  Talenten staan centraal in het nieuwe sportcentrum De Kragt in Breda-Noord.

 • De Kragt van Gezond

  Een gezonde leefstijl vinden we bij het nieuwe sportcentrum de Kragt in Breda-Noord heel belangrijk.

 • De Kragt van Leren

  In De Kragt staat straks leren centraal. Dit komt terug op verschillende manieren.

 • Sportplezier met stip op één bij De Kragt

  ! In september 2023 opent het nieuwe sportcentrum De Kragt. Binnen deze spiksplinternieuwe sportaccommodatie in Breda-Noord is plezier een van de belangrijkste onderdelen.