De Kragt

Samen De Kragt ontwikkelen op een locatie die vroeger (voor 1895) Kragten heette. De nieuwe indoorsportvoorziening wordt een ontmoetingsplaats voor sporters, sportprofessionals, docenten, jonge talenten, wijkbewoners… een plek voor iedereen.

Een plek die sport ademt en waar talentontwikkeling centraal staat. Dat is ook terug te zien in de kleuren van het gebouw: brons, zilver en goud. Het is een plek waar inclusief bewegen en samenzijn belangrijk zijn. Een plek waar een talent het beste uit zichzelf kan halen. Een plek in de buurt met professionals die iedereen verder op weg helpt en waar iedereen mee kan doen.

Adres De Kragt: Terheijdenseweg 416, 4826 AB Breda

Op weg naar De Kragt

De Kragt

De Kragt biedt ruimte aan regionale trainingscentra, individuele talenten, de opleiding Sport en Bewegen van Curio, breedtesportverenigingen en andere (sport)organisaties. Talentvolle jonge sporters krijgen met De Kragt ruimte om zich in hun eigen regio te ontwikkelen. Waar natuurlijk ook ruimte is voor sporters met een beperking om inclusief te sporten. Hiervoor werkt de gemeente samen met verschillende partners aan een regionaal netwerk voor talentontwikkeling: ‘De Kragt van Talent’. 

Behalve dat De Kragt een plek wordt voor jonge talenten om zich te ontwikkelen, wordt het een ontmoetingsplek voor iedereen. Sporters, sportprofessionals, docenten, jonge talenten en wijkbewoners komen er samen. In en om De Kragt zijn meerdere plekken daarvoor geschikt. De faciliteiten ademen sport, groen en gezelligheid uit. Naast de verschillende mogelijkheden binnen het centrum om te vergaderen kan iedereen er ook binnenwandelen bij de horeca om te genieten van een gezonde lunch of een lekkere bak koffie. Door de dynamiek en de passie voor sport en bewegen, de jongeren uit de wijk en de activiteiten die er georganiseerd worden, is het een plek waar iedereen welkom is.

In De Kragt komen een grote sporthal met 450 zitplaatsen, een indoor atletiekhal (uniek omdat er nu maar 10 zijn in Nederland), een ‘Kragthonk’, diverse werk- en vergaderplekken, behandelruimtes en een horecagelegenheid waar gezonde voeding voorop staat. De buitenruimte krijgt een groene en sportieve en culturele invulling. Daardoor stimuleert het sport, bewegen en ontmoeting in de wijk. Het is een ontwerp van AGS-architecten en de landschapsarchitect van de Gemeente Breda. Het kunstwerk dat in de buitenruimte komt te staan is ontworpen door het kunstenaarscollectief We Make Carpets.

De Kragt wordt op dit moment in opdracht van Gemeente Breda gebouwd door aannemersbedrijf Van Wijnen. Benieuwd hoe de bouw zich ontwikkelt? Neem dan een kijkje op de Facebookpagina van De Kragt of de BouwApp. In juni 2023verwacht bouwer Van Wijnen de sleutel over te dragen aan Gemeente Breda. Dan is het aan de gemeente om het centrum in te richten en klaar te maken voor gebruik. Vanaf september 2023 is ‘De Kragt’ open voor publiek. 


Heb je vragen over huurmogelijkheden van De Kragt? Mail naar verhuuradministratie@breda.nl.
Voor overige vragen? Neem contact op.

Nieuws