Gemeente waarschuwt voor nepsamenwerking bij verduurzaming van woningen

Meerdere inwoners melden dat bedrijven bij hen aan de deur komen met aanbiedingen om de woning te verduurzamen. Deze bedrijven geven onterecht aan dat zij samenwerken met de gemeente. In dit artikel leggen we uit met welke bedrijven wij wél samenwerken. 

Controleer de identiteit van een bedrijf 

Veel Bredanaars willen hun woning verduurzamen. Er zijn bedrijven die hierop inspelen met ‘aantrekkelijke aanbiedingen’. Sommige bedrijven doen alsof ze samenwerken met de gemeente. Wees altijd voorzichtig en controleer de identiteit van het bedrijf voordat je een aanbieding accepteert. Als u twijfelt over de betrouwbaarheid van een bedrijf, neem dan contact op met de gemeente.

Bestaande samenwerkingen en initiatieven

Wij zijn open over onze samenwerkingen en de mogelijkheden die wij bieden op het gebied van duurzaamheid. We hebben eigen Energie Bespaar Coaches in dienst die gratis langskomen en tips geven over energiebesparing. U kunt hiervoor aanmelden via onze website.

Daarnaast werken we samen met de Bredase Energiecoöperatie (BRES). Voor een kleine vergoeding kunt u een keukentafelgesprek aanvragen. Een energiecoach van BRES komt dan bij u thuis langs en geeft advies over isolatie, warmtepompen en zonnepanelen. Tijdens zo’n gesprek wordt er nooit een contract aangeboden om te ondertekenen. 

In sommige wijken zijn Energiefixers actief. Dit is een samenwerking tussen de gemeente en het Regionaal Energieloket. Zij zijn te herkennen aan hun blauwe kleding en ze dragen altijd een legitimatiekaart bij zich. Als de Energiefixers uw buurt bezoeken, ontvangt u hierover een aankondigingsbrief van de gemeente. Zij installeren gratis energiebesparende producten in uw huis. 

Advies voor het kiezen van een bedrijf

We adviseren om alleen in zee te gaan met gecertificeerde bedrijven. Deze bedrijven zijn gecontroleerd op kwaliteit en bieden garantie op hun werkzaamheden. Op de landelijke website verbeterjehuis.nl vindt u tips over wat er op een offerte moet staan en waar u op moet letten. Op deze site kunt u ook het overzicht van betrouwbare bedrijven bekijken.