Energiefixers helpen Bredanaars met energie besparen

De gemeente Breda zet ‘energiefixers’ in om inwoners te helpen met besparen en verduurzamen. De energiefixers installeren energiebesparende maatregelen bij Bredanaars thuis. Hier hoeven ze niks voor te betalen.

Met kleine maatregelen kunnen mensen vaak al energie besparen. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het klimaat.

Wethouder Peter Bakker (Energie en Klimaat)

“Voor veel mensen is de energierekening een stuk hoger geworden”, aldus wethouder Peter Bakker (Energie en Klimaat). “Met kleine maatregelen kunnen mensen vaak al energie besparen. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het klimaat. Ik hoop dat de energiefixers zoveel mogelijk Bredanaars kunnen helpen!”

De fixers

De energiefixer is een medewerker van het Regionaal Energieloket die langs de deuren en op afspraak langskomt. Ze komen aan de deur in de wijken Fellenoord, Doornbos-Linie, Haagpoort, Schorsmolen en Heuvel. In deze buurten staan veel woningen die niet goed geïsoleerd zijn. Als mensen het willen, installeert de energiefixer tijdens dit bezoek energiebesparende producten, zoals ledlampen, radiatorfolie, tochtstrips, of een energiemeter.

Wij horen van inwoners dat ze erg verrast zijn over alle mogelijkheden om te besparen.

Nikki van der Zwet Slotenmaker (Energiefixer)

“Wij horen van inwoners dat ze erg verrast zijn over alle mogelijkheden om te besparen”, vertelt energiefixer Nikki van der Zwet Slotenmaker. “Vaak zetten ze de verwarming al lager en douchen ze al korter, maar er kan nog zoveel meer. Wij delen energiebesparende tips tijdens het bezoek en dat motiveert de bewoners om zelf ook aan de slag te gaan.”

Afspraak maken

Bewoners van deelnemende buurten krijgen een brief van de gemeente. In de week erna staan de energiefixers aan de deur. De energiefixers zijn te herkennen aan hun blauwe kleding. Ook hebben zij een legitimatiekaart waarmee zij kunnen laten zien wie ze zijn.

Het kan zijn dat de energiefixer voor een dichte deur staat. Of dat een ander moment beter uitkomt. Dan kunnen bewoners een afspraak maken via deze website.

Energie Bespaar Coach

Bredanaars die niet in een buurt wonen waar de energiefixer langskomt, maar toch hulp nodig hebben bij het besparen van energie, kunnen gebruik maken van een Energie Bespaar Coach. Deze coach geeft tips over energiebesparing en biedt ook een gratis pakket met energiebesparende maatregelen aan.

De Energie Bespaar Coach maakt drie afspraken: een intake, installatie van energiebesparende producten en een eindgesprek om te evalueren. Afspraken kunnen gemaakt worden op deze pagina.