4000ste bezoeker voor de Greenhopper

De Greenhopper heeft zojuist de 4000ste bezoeker mogen verwelkomen op het Chasséveld. De Greenhopper is een mobiel informatiecentrum waar inwoners van Breda informatie krijgen over het verduurzamen van hun woning en over energiebesparing. De Greenhopper trekt sinds oktober 2018 door alle wijken en dorpen van Breda. Wethouder Peter Bakker heeft de 4000ste bezoeker een cadeau gegeven om deze mijlpaal te vieren. 

Energiebesparing en verduurzaming

Bezoekers van de Greenhopper krijgen tips over energiebesparing en verduurzaming van hun woning. Ze kunnen voorbeelden zien van bijvoorbeeld isolatiematerialen, glas dat goed isoleert, infraroodpanelen en een hybride warmtepomp. “De Bredanaars die de Greenhopper bezoeken, zijn op een goede manier bezig met besparen en verduurzamen”, aldus wethouder Peter Bakker (energie en klimaat). “Ze merken dat de energiecoach kan helpen met meer wooncomfort en lagere energiekosten. De Greenhopper is een mooi voorbeeld van hoe we ervoor zorgen dat iedereen mee kan in de veranderingen die nodig zijn. Zo zetten we samen de stappen naar een Breda dat klaar is voor de toekomst!”  

De Bredanaars die de Greenhopper bezoeken, zijn op een goede manier bezig met besparen en verduurzamen.

Wethouder Peter Bakker (energie en klimaat)

Greenhopper

Bezoekers van de Greenhopper worden ontvangen door een energiecoach van BRES en een medewerker van de gemeente. Zij informeren de bezoeker bijvoorbeeld over de mogelijkheden om de isolatie en ventilatie in hun huis te verbeteren, welke subsidies en leningen er zijn, en de route naar een aardgasvrij Breda in 2044. De Greenhopper is het loket waar mensen altijd betrouwbare informatie kunnen krijgen. En omdat hij door alle wijken en dorpen trekt, staat hij bij iedereen weleens op loopafstand. Ondanks de onderbrekingen tijdens de periode van de maatregelen rond het coronavirus, hebben al duizenden Bredanaars de Greenhopper bezocht.  

Locaties

Op dit moment staat de Greenhopper op het Chasséveld. Hier staat hij tot donderdag 28 maart. Daarna trekt de Greenhopper verder naar boerderij Wolfslaar. De openingstijden van de Greenhopper op het Chasséveld zijn op woensdagen en vrijdagen van 14.00 uur tot 17.00 uur. Op donderdag is hij geopend van 17.00 uur tot 20.00 uur. Op de website van gemeente Breda staan meer locaties en openingstijden. De energiecoach van BRES en een medewerker van de gemeente vertellen je graag meer!