Leidinggevende wijzigen in uw vergunning

Algemeen

Als er binnen uw bedrijf een andere leidinggevende komt moet u bij de gemeente een wijziging aanvragen van uw vergunning. Bij goedkeuring ontvangt u de wijziging als bijlage bij uw Vergunning voor het schenken van alcohol.

Wat u moet weten

Bewijs van aanvragen

Uw nieuwe leidinggevende mag niet meteen aan de slag als leidinggevende. Dit mag alleen als de ontvangstbevestiging van het formulier Leidinggevende wijzigen in uw vergunning in uw horecabedrijf aanwezig is. Print deze daarom samen met de PDF van de aanvraag uit. De PDF van de aanvraag kunt u downloaden nadat u het formulier Leidinggevende wijzigen in uw vergunning heeft verzonden.

Levensgedrag leidinggevende

De gemeente onderzoekt het levensgedrag van de nieuwe leidinggevende(n). Als na beoordeling blijkt dat de leidinggevende niet voldoet aan de eisen van het levensgedrag mag diegene niet meer als leidinggevende werken. Uw Vergunning voor het schenken van alcohol kan worden ingetrokken als in 2 jaar tijd 3 keer een nieuwe leidinggevende niet aan de eisen voldoet. Vraag dit daarom goed na bij een nieuwe leidinggevende. 

Kosten

Het doorgeven van een wijziging leidinggevende kost € 300,45.