Kentekenparkeren

Breda is overgegaan op kentekenparkeren. U voert bij de betaalautomaat het kenteken van de auto in en hoeft geen parkeerticket meer achter de voorruit te leggen. De controleur scant het kenteken van de geparkeerde auto en ziet of er betaald is.

U kunt ook mobiel parkeren. Eenvoudig betalen met uw mobiel via de landelijke parkeerproviders.

Hoe werkt het

  • Bij de betaalautomaat voert u het kenteken van uw geparkeerde auto in.
  • U betaalt met uw pinpas voor de gewenste parkeertijd. U hoeft geen pincode in te voeren. U drukt op ‘akkoord’ om de betaling te doen.
  • U kunt kiezen om een betaalbewijs te printen. Een bankafschrift van uw pinbetaling is echter ook een betaalbewijs.
  • De parkeerautomaat geeft geen parkeerticket om achter de voorruit te leggen.
  • Van geparkeerde auto’s wordt het kenteken gecontroleerd.

Wat u moet weten

Betalen met creditcard is niet mogelijk.

De controleur scant het kenteken. Staat een kenteken niet geregistreerd dan kijkt de controleur altijd even of de parkeerder onderweg is naar de betaalautomaat.

Als u geen of een verkeerd kenteken intoetst krijgt u een naheffingsaanslag parkeerbelasting (parkeerboete). De controleur ziet namelijk dat er niet betaald is op het gescande kenteken. Met het betaalbewijs of een bankafschrift kunt u bezwaar maken tegen de boete. De procedure van bezwaar maken staat op de achterkant van de naheffingsaanslag.

Naast kentekenparkeren op straat of op parkeerterreinen wordt ook bij een parkeervergunning of bezoekersregeling op kenteken geparkeerd. De controleur ziet ook die registraties bij het scannen van het kenteken. In de parkeergarages wordt niet op kenteken geparkeerd.

Uw Reactie
Uw Reactie