Kentekenparkeren

Breda is overgegaan op kentekenparkeren. U voert bij de betaalautomaat het kenteken van de auto in en hoeft geen parkeerticket meer achter de voorruit te leggen. De controleur scant het kenteken van de geparkeerde auto en ziet of er betaald is.

U kunt ook mobiel parkeren. Eenvoudig betalen met uw mobiel via de landelijke parkeerproviders.

Hoe werkt het

  • Bij de betaalautomaat voert u het kenteken van uw geparkeerde auto in.
  • U betaalt voor de gewenste parkeertijd. Dit kan contant of met pinpas. Als u betaalt met pinpas hoeft u geen pincode in te voeren. U drukt op ‘akkoord’ om de betaling te doen.
  • Bij contante betaling ontvangt u een bonnetje als betaalbewijs. Bij pinbetaling kunt u kiezen voor een betaalbewijs. De parkeerautomaat geeft geen parkeerticket meer om achter de voorruit te leggen.
  • Van geparkeerde auto’s wordt het kenteken gecontroleerd. De controleur kijkt niet meer naar parkeertickets achter de voorruit.
  • Het betaalbewijs bewaart u tot terugkomst bij de auto. U heeft dit nodig als u bezwaar wilt maken tegen een naheffingsaanslag parkeerbelasting (parkeerboete).

Wat u moet weten

Betalen met creditcard is niet mogelijk.

De controleur scant het kenteken. Staat een kenteken niet geregistreerd dan kijkt de controleur altijd even of de parkeerder onderweg is naar de betaalautomaat.

Als u geen of een verkeerd kenteken intoetst krijgt u een naheffingsaanslag parkeerbelasting (parkeerboete). De controleur ziet namelijk dat er niet betaald is op het gescande kenteken. Met het bonnetje of een bankafschrift als betaalbewijs kunt u bezwaar maken tegen de boete. De procedure van bezwaar maken staat op de achterkant van de naheffingsaanslag.

Naast kentekenparkeren op straat of op parkeerterreinen wordt ook bij een parkeervergunning of bezoekersregeling op kenteken geparkeerd. De controleur ziet ook die registraties bij het scannen van het kenteken. In de parkeergarages wordt niet op kenteken geparkeerd.

Wat vindt u van onze website?