Jongeren en schulden

Woon je in Breda, ben je tussen de 18 en 27 jaar en heb je niet betaalde rekeningen of schulden? Het Jongeren Perspectief Fonds (JPF) van Gemeente Breda wil jou een nieuwe kans bieden.

Voorwaarde voor deelname is dat je gemotiveerd bent om deel te nemen aan trainingen, cursussen of coaching en begeleiding. Als eerste brengen we samen jouw situatie in beeld. Vervolgens stellen we een plan op om dit te gaan verbeteren en gaan wij aan de slag om je financiële problemen op te lossen. We gaan met elkaar stap voor stap hieraan werken. Van doelen stellen voor de toekomst, het in kaart brengen van je schulden, tot het lopen van een maatschappelijke stage en het volgen van workshops en trainingen in groepsverband die jou klaarmaken om weer op eigen benen te staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sporten, weerbaarheidslessen, CV maken en solliciteren, gezond plus goedkoop koken en een budgetcursus.

Tijdens het gehele traject krijg je één vaste trajectbegeleider en aanspreekpunt. Hij of zij kan jou helpen bij jouw persoonlijke ontwikkeling, jouw doelen maar kan ook meegaan met afspraken indien je dit fijn vindt. 

Na 2 jaar intensieve begeleiding en één jaar afbouwen ben jij er weer klaar voor, maar je staat er zeker niet alleen voor. Ook na het traject krijg je nog begeleiding. Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Vul dan vrijblijvend het formulier in, dan nemen wij contact met je op. Na aanmelding doe je nog niet automatisch mee. Eerst volgt nog een screening. 

Verplicht Aanduiding van verplicht veld