Energiecoach aan huis en informatieavonden

BRES, de Bredase Energiecoöperatie, helpt inwoners energie te besparen. U kunt bij BRES een energiecoach aan huis aanvragen. Ook organiseert BRES gratis informatieavonden in de wijken en dorpen.

Energiecoach aan huis

Een energiecoach van BRES komt op aanvraag bij u thuis om met u te kijken naar wat u kunt doen om uw huis duurzamer te maken (het ‘keukentafelgesprek’). U krijgt tips over het verminderen van uw energieverbruik, bijvoorbeeld door uw woning goed te isoleren. Maar ook over wel of geen nieuwe CV-ketel, warmtepomp en zonnepanelen. U krijgt een idee van de kosten, uw besparing en de eventuele subsidies. Na het gesprek bepaalt u zelf wat u wilt gaan doen en wie u daarvoor inhuurt. 

BRES rekent kosten voor dit gesprek en geeft daarbij 2 mogelijkheden:

  1. Een voordelige prijs als u tegelijk ook lid wordt van BRES
  2. Een prijs als u alleen een energiecoach aan huis aanvraagt. U wordt geen lid van BRES.

Tips voor kleinere maatregelen

Heeft u een laag of een midden inkomen, dan kan het zijn dat u niet zomaar grote maatregelen (bijvoorbeeld isoleren, zonnepanelen leggen) in uw huis kunt laten uitvoeren. U kunt dan terecht bij de Energie Bespaar Coach van de gemeente voor een gratis pakket met energiebesparende middelen en tips over het verminderen van uw energieverbruik.

Informatieavonden over verduurzamen huis

De gratis informatieavonden worden in de hele gemeente gehouden. Meestal in de periode dat de Greenhopper in de wijk staat. U krijgt tips over energie besparen en over wat u als eigenaar van een huis kunt doen om uw huis duurzamer te maken: isoleren, ventileren en zelf opwekken van energie. 

Aanmelden informatieavond van BRES

Online tips en informatie  

Veel informatie over minder energie gebruiken en het verduurzamen van uw huis is online te vinden. Ga naar Tips energie besparen en woning verduurzamen

Vraag stellen over energietransitie

Via het formulier kunt u vragen stellen of ideeën delen.

Vraag stellen