Energie-initiatieven: samen met uw buurt verduurzamen

U kunt samen met buren of wijkgenoten energie besparen of het verduurzamen van de huizen aanpakken. U vormt dan met uw buurtgenoten een energie-initiatief. Met elkaar bepaalt u welke maatregelen u samen wilt nemen. En hoe u daarbij samen optrekt. Een aantal bewonersinitiatieven in de gemeente Breda is al aan de slag met het verduurzamen van hun woningen. Op PlanBreda vindt u een overzicht van energie-initiatieven.

Meedoen of een energie-initiatief beginnen

Op PlanBreda kunt u een reactie plaatsen als u aan een bestaand energie-initiatief wilt meedoen of er een wilt starten. Of u kunt uw energie-initiatief laten toevoegen aan PlanBreda.

In deze buurten bestaat al een energie-initiatief:

Subsidie voor energie-initiatieven

U kunt voor uw energie-initiatief subsidie krijgen als u samen met uw buurtgenoten aan de slag gaat om de warmtevraag van uw huizen omlaag te brengen. Ga naar de Subsidie energie-initiatieven.

Overige ondersteuning energie-initiatieven

Gemeente Breda ondersteunt de energie-initiatieven door een aantal keer per jaar een bijeenkomst te organiseren voor de verschillende initiatiefnemers in de stad. U kunt hierbij aansluiten (met uw mede-initiatiefnemers) door een reactie achter te laten op PlanBreda. 
 

Bekijk ook