Op dit moment is er een DigiD-storing waardoor DigiD gedeeltelijk niet beschikbaar is. U kunt misschien niet inloggen met uw DigiD. Het is niet bekend wanneer de storing opgelost is. Probeert u het later nog een keer.

Adresonderzoek

Als u denkt dat er iemand op uw adres staat ingeschreven die er niet woont, kunt u vragen om een adresonderzoek. Een adresonderzoek vraagt u online met DigiD aan. De gemeente bekijkt of de gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP) kloppen.

Wat u moet weten

U bent eigenaar, huurder, verhuurder of medebewoner van de woning.

Weet u geen naam van de persoon die onterecht staat ingeschreven op uw adres? Dan kunt u toch een adresonderzoek aanvragen.

Hoe werkt het

  1. U vraagt online een adresonderzoek aan (inloggen met DigiD)
  2. De gemeente bekijkt of de gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP) kloppen. Blijkt daaruit een fout dan wordt deze hersteld.
  3. Een huisbezoek van een toezichthouder van de BRP en het versturen van (oproep)brieven kunnen onderdeel zijn van een adresonderzoek.
  4. De duur van een onderzoek is verschillend. Sommige zaken zijn snel duidelijk. Andere zaken zijn ingewikkelder, en kan het adresonderzoek enkele maanden duren.
  5. De aanvrager krijgt geen bericht als het gevraagde onderzoek is afgerond. De aanvrager kan wel informeren naar de status van het onderzoek.

Kosten

Een adresonderzoek is gratis.

Uw Reactie
Uw Reactie