Werk Breda

Over Werk Breda

Werk Breda (ATEA Breda) is onderdeel van de Gemeente Breda.

Ieder mens heeft talent. Werk Breda haalt dat talent naar boven. Werk Breda motiveert en biedt mensen die om diverse redenen (nog) niet zelfstandig aan het werk kunnen de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. Dit gebeurt onder andere door interne werktrainingen en met begeleiding op maat. Hierdoor kunnen sociaal ondernemers afspraken met Werk Breda maken voor individuele- of groepsdetachering.  Werk Breda staat garant voor een directe, zorgeloze begeleiding op maat en korte lijnen.

Voor werkgevers

Wilt u sociaal ondernemen, dan biedt Werk Breda u gemotiveerd en gedreven personeel voor diverse werkzaamheden. Dit alles onder uitstekende voorwaarden en met begeleiding op locatie. Bekijk het aanbod voor detachering en voor werkzaamheden die op de locatie van Werk Breda uitgevoerd worden. 

Voor werkgevers

Industriële en logistieke dienstverlening

Industriematige werkzaamheden zoals; in- en ompakken, assemblage en Value Added Logistics op locatie. 

 • groepsdetachering: kleine en/of grotere groepen
 • op contractbasis
 • maatwerk mogelijk

Schoonmaak

Het schoonhouden van uw bedrijfslocatie, de verwijdering van graffiti, glasbewassing of het op orde houden van een bedrijfspand.

 • door onze schoonmaakteams
 • op contractbasis
 • maatwerk mogelijk

Groen

Onderhoud bedrijfsgroen en of bedrijfsterrein. Snoeiwerk, beplanting, onkruidverwijdering vallen onder werkzaamheden

 • door onze groenteams
 • op contractbasis 
 • maatwerk mogelijk

Individuele detachering

Mogelijkheden voor individuele detachering voor bijvoorbeeld catering, administratieve werkzaamheden, huismeester of andere uitvoeringstaken.

 • fulltime of deeltijd invulling van werk op locatie
 • op contractbasis

Uw zekerheden  

 •  Met de juiste begeleiding wordt op uw locatie het werk verricht. Zowel voor werk op individuele basis of op groepsdetachering voor onbepaalde of bepaalde tijd.  
 • Geen risico bij ziekte en geen administratieve of andere hindernissen.
 • vaste contactpersoon van Werk Breda zorgt voor de begeleiding van uw Werk Breda- medewerker(s)  

Meer weten

Neem contact op voor meer informatie.

Intern Industriematig werk

In- en ompakwerkzaameden, samenstellen van producten

 • met onze interne werklijnen
 • customizing van producten mogelijk
 • afspraken per opdracht of meerdere opdrachten
 • maatwerk mogelijk

Uw zekerheden

 • vast contactpersoon van Werk Breda

Meer weten

Neem contact op voor meer informatie.

Voor werknemers

Bent u op zoek naar werk en wilt u via Werk Breda aan de slag?  Meldt u dan eerst aan bij het WerkgeversServicePunt (WSP).  Medewerkers worden via het WSP geselecteerd. Meer informatie: website WSP.

Voor werknemers

Werk Breda helpt om weer arbeidsfit te zijn en begeleidt daarin waar mogelijk.   

 • interne opleiding: werken aan arbeidsritme en scholing
 • snel aan de slag met werkzaamheden die aansluiten bij uw vaardigheden. 

Weer aan het werk. Daar zijn soms extra stapjes voor nodig. Werk Breda biedt de mogelijkheid om op uw manier te bouwen aan uw nieuwe toekomst als werknemer. Met de juiste motivatie, doorzettingsvermogen en wilskracht, ook als het even niet meezit.   

 • Aan het werk bij een werkgever, in een groep of individuele detachering.
 • Aan de slag na interne opleiding, na het opdoen van ervaring of meteen als eerste stap. 
 • U kunt altijd terugvallen op uw begeleider en aanspreekpunt van Werk Breda. Dat geeft een veilig en goed gevoel, voor u, voor ons en voor degene waar u voor werkt.    

Sociaal ondernemen

Wie sociaal onderneemt doet dat op een bewuste wijze. Een sociaal  ondernemer heeft oog voor kansen voor iedereen. De uitkomst, een excellent product of dienst, staat daarbij bovenaan. Werk Breda heeft veel ervaring in het bieden van een zorgeloze ondersteuning in productie of dienstverlening met de inzet van  medewerkers ter plekke. 
Het ruimte bieden aan mensen die anders zonder ondersteuning, tijdelijk of voor langere duur, aan de kant blijven staan geeft kleur aan uw bedrijf en een mooie toekomst aan degene die aan het werk kan gaan. Wees ook ambassadeur van het sociaal ondernemen en laat u informeren over alle mooie mogelijkheden op dit gebied. 

Meer weten? Neem contact op en/of lees de ervaringen van medewerkers en van sociaal ondernemers die u voor gingen.

Contact met Werk Breda

Digitaal

Gebruik het contactformulier

Schriftelijk

Riethil 11
Postbus 3318
4800 DH Breda

Telefonisch

Telefoon: 076 578 51 00

Blossombs

Een mooi product, mooi verpakt, door mooie mensen

“Bij Blossombs zoeken we altijd naar een combinatie van mooi voor de mens én mooi voor de natuur. Om die reden werken wij samen met het sociale werkbedrijf van Breda.
Zij verwerken onze Blossombs (vrolijk gekleurde bloembommetjes) in de verschillende verpakkingen. Het doet ons goed om mensen voor wie betaalde arbeid (nog) niet haalbaar is, op deze manier zinvol werk te geven. Een mooi product, mooi verpakt, door mooie mensen.”

Blossombs logo Kleur je wereld

Trots op de inzet van de Werk Breda (Atea)- medewerkers 

Op dit moment worden er 2 productielijnen gedraaid door het Werk Breda-team bij Abbott in Breda. Naast de werkzaamheden bij Product Finishing zijn er ook 2 medewerkers dagelijks druk bezig om de beide Abbottlocaties in Breda schoon te houden. Een belangrijke taak, omdat er o.a. medische voeding en ingredienten in het Abbottmagazijn liggen opgeslagen. 

De medewerkers hebben een vaste plek in de lijn en er wordt op vaste tijden gepauzeerd. De werkzaamheden zijn voor Abbott van grote toegevoegde waarde.
De medewerkers begrijpen als geen ander dat de werkzaamheden die zij uitvoeren bijdragen aan het credo van Abbott: life to the fullest. Wat betekent: haal het uiterste uit het leven.
Dat credo geldt voor onze cliënten, maar even zozeer voor iedereen werkzaam bij Abbott.


Abbott Breda is dankbaar de Werk Breda medewerkers een mooie functie te kunnen bieden binnen de organisatie. De medewerkers voelen zich gewaardeerd voor de werkzaamheden die zij voor Abbott verrichten en delen mee in alles wat er bij Abbott Breda te doen is.

Abbott logo

IMW

Werken met Werk Breda is bij het IMW geen nieuwe ervaring…

Jan-Fedde Bakker van IMW Breda: "Al voor dat ik bij het IMW Breda kwam werken waren er diverse mensen vanuit toen nog de BSW in dienst. 
Omdat de gemeente Breda eisen stelt omtrent duurzaam ondernemen en het merendeel van onze huishoudelijk medewerksters met pensioen ging hebben we weer contact gelegd. Wat een leuke meiden en mannen hebben jullie in dienst! Ook niet te beroerd om even nog iets anders te doen wat we niet direct hadden afgesproken.

Bazen en baasjes waar goed afspraken mee te maken zijn en die zich ook regelmatig op de werkvloer laten zien. En als er iets veranderd in de roosters omdat het werk ook over andere locaties verdeeld moet worden, doet iedereen zijn best om me het even te laten weten.
Kortom ik vind het fijn om met jullie allemaal samen te werken!"

Logo IMW

De variatie in het werk trekt me aan!

Cherwin Dhanai is nu een klein jaartje aan het werk: ”Ik ben via school hier stage gaan lopen en aansluitend kon ik hier meteen aan de slag. Nu doe ik glasbewassing. Het is fysiek best zwaar, maar ik hou daar juist van. Het werk is gevarieerd, want naast dit werk doe ik ook andere dingen, zoals gevels schoonmaken en vloeronderhoud. Ik zeg het ook tegen mijn ouders, dit werk is hartstikke leuk!"

Cherwin Dhanai

Arno van Zundert

Soms ook de hoogte in!

Arno van Zundert is al zo’n kleine 30 jaar aan de slag. Nadat hij jaren als schilder had gewerkt, maakte hij de overstap naar de schoonmaak en nu zit hij bij het graffiti-team: ”Ja, en je blijft in dit vak ook werk houden, want voor je het weet zit het weer vol geklad met graffiti. Het is interessant werk. We maken gevels schoon, soms ook met een hoogwerker. Dit werk is mijn lust en mijn leven. En met de nieuwe apparatuur, met meer power gaat het helemaal geweldig.”

Arno van Zundert