Vrijwilligerswerk

Bent u vrijwilliger? Wilt u vrijwilligerswerk doen? Of zoekt u vrijwilligers? Gemeente Breda en MOOIWERK staan klaar voor hulp en advies. MOOIWERK is dé plek voor alles wat te maken heeft met vrijwilligerswerk in Breda.

Vrijwilligerslunch

Vrijwilligers maken Breda. Ze zetten zich – niet altijd zichtbaar – in voor onze vereniging, school of voedselbanken. We zetten ze graag in het zonnetje om hen te bedanken voor hun inzet! Daarom organiseren we een (gratis) lunch bij beroepsopleider Curio.

Vrijwilligersondersteuning

In Breda zijn ongeveer 70.000 inwoners actief als vrijwilliger. De één wekelijks. De ander dagelijks. En weer een ander één keer per jaar. Bij MOOIWERK kunt u terecht voor inspiratie en praktische ondersteuning.

Vertrouwenspersoon

Heeft u te maken met sociaal ongewenst gedrag tijdens uw vrijwilligerswerk? Bij uzelf, of ziet u dit bij iemand anders? Dan is het belangrijk dat u hierover praat.
Gemeente Breda heeft samen met MOOIWERK een vaste vertrouwenspersoon aangesteld via Zorgbelang Brabant. Er is dus altijd iemand bij wie u terecht kunt. 

Uw melding telt! Kijk op de website van MOOIWERK  wat u kunt doen.

Vrijwilligersverzekering

De Gemeente Breda heeft een vrijwilligersverzekering afgesloten bij Centraal Beheer. Bent u actief als vrijwilliger of mantelzorger in de gemeente Breda? En ontstaat er schade tijdens het verrichten van uw vrijwilligerswerk? Dan bent u automatisch verzekerd. U hoeft zich niet aan te melden. U ontvangt geen polis. Meer informatie staat op de website van Centraal Beheer.  

Schadeclaim indienen

Is er tijdens uw vrijwilligerswerk schade ontstaan? Dan kunt u een schadeclaim indienen? U gebruikt hiervoor het formulier. Uw schadeclaim wordt doorgezet naar Centraal Beheer Achmea. Zij nemen contact met u op, of met de vrijwilligersorganisatie.

Indienen

Ook interessant