Vrijwilligerswerk

U wilt vrijwilligerswerk doen of u zoekt vrijwilligers? De organisatie MOOIWERK staat voor u klaar, geeft advies en ondersteunt zowel vrijwilligers als vrijwilligersorganisaties. U kunt er bijvoorbeeld terecht voor het schadeformulier als tijdens het uitvoeren van vrijwilligerswerk schade ontstaat of als u een voorbeeld voor een vrijwilligersbeleid nodig heeft.

Vrijwilligersondersteuning

MOOIWERK staat klaar voor alle Bredase vrijwilligers. In Breda zijn zo’n 70.000 inwoners actief als vrijwilliger. Zij maken van Breda een mooie stad waar het fijn is om te wonen. Bij MOOIWERK kunnen vrijwilligers inspiratie opdoen en praktische ondersteuning krijgen. Er zijn gratis workshops, online cursussen en bijeenkomsten voor persoonlijke ontwikkeling. Vrijwilligersorganisaties en (sport)verenigingen krijgen advies over bijvoorbeeld hun vrijwilligersbeleid, bestuur of voor werving van vrijwilligers.

Vrijwilligersverzekering

De Gemeente Breda heeft voor vrijwilligers en mantelzorgers een vrijwilligersverzekering afgesloten. Bent u actief als vrijwilliger in de gemeente Breda? Dan bent u voor schade die ontstaat tijdens het verrichten van uw vrijwilligerswerk automatisch verzekerd via de vrijwilligersverzekering. U hoeft zich niet aan te melden en ontvangt ook geen polis. De gemeente betaalt de kosten voor de verzekering. Inhoud, voorwaarden en schadeformulier vindt u op de website van MOOIWERK