Terug van weggeweest: advies voor Bredanaars in het Digicafé

Van internetfraude tot uitleg over de 9292-app: tijdens de Digicafés leren Bredanaars hun stadsgenoten meer over verschillende digitale onderwerpen. Met dank aan de nieuwe samenwerking tussen de cyberambassadeurs van de gemeente Breda en de vrijwilligers van het Digi-Taalhuis Breda zijn de Digicafés weer terug. 

Cyberveiligheid en werken met computers, smartphones en internet zijn onderwerpen die tijdens de Digicafés aan bod komen. Vandaag (13 september) trapten de ambassadeurs en vrijwilligers af met een cyberkennisbingo. Hierin werden op een interactieve manier verschillende tips gegeven om de online wereld veiliger, maar ook leuker te maken. Vanaf nu kan het café ieder maand bezocht worden op verschillende locaties in Breda.  
 

Cyberveiligheid  

Digitalisering is een gegeven waar iedereen mee te maken heeft. Dat vraagt aan iedereen om hierin mee te bewegen. Voor de een is dat alleen net iets makkelijker dan voor de ander. Hoe zorg je voor de juiste kennis en kunde om goed met die digitale wereld om te gaan? De Digicafés zijn er om Bredanaars digitaal vaardiger te maken, zodat ze veiliger en plezieriger online kunnen zijn. Iedereen is welkom in het Digicafé. Thema's die aan bod komen zijn onder meer het bedenken van veilige wachtwoorden, tips voor ouders waar ze op moeten letten als hun kinderen op TikTok gaan en het gebruik van de 9292-app voor het openbaar vervoer. 

Het is belangrijk dat de weerbaarheid op digitaal vlak onder Bredanaars nog groter wordt.

Boaz Adank
Wethouder

Wethouder Boaz Adank (Veiligheid): Het is belangrijk dat de weerbaarheid op digitaal vlak onder Bredanaars nog groter wordt. Nog te vaak worden mensen online opgelicht. Te goeder trouw maken ze geld over aan iemand die zich via de digitale weg voordoet als een dierbare in geldnood. Of ze klikken op phishing-mails van pakketdiensten, terwijl ze niks besteld hebben. Daarmee geven ze heel veel informatie bloot. Het cybervaardig worden en alert maken van onze inwoners is belangrijk om deze vorm van criminele ondermijning tegen te gaan! De Digicafés zijn een laagdrempelige manier om de online wereld een stukje veiliger te maken.” 
 

Digicafé bijwonen 

Onderwerpen, tijden en locaties van de gratis Digicafés zijn te vinden op www.breda.nl/cyberambassadeurs. Hier kunnen Bredanaars zich ook aanmelden. Liever opgeven via de mail? Dat kan door een e-mail te sturen naar info@digi-taalhuisbreda.nl. Aanmelden door te bellen, sms'en of appen kan ook naar 06-528 13807.

Bredanaars op de cyberkennisbingo