Oplaadpaal

U kunt een openbare oplaadpaal aanvragen als u een elektrische auto heeft of least, en deze niet op eigen terrein kunt opladen.

Wat u moet weten

Een openbare oplaadpaal voor elektrische auto’s staat op gemeentegrond en is voor iedereen toegankelijk. De oplaadpaal staat meestal binnen 300 meter van het adres van de aanvrager. Per oplaadpaal zijn er 2 stopcontacten en 2 gereserveerde parkeerplaatsen.

Laadpas

De gemeente bevordert elektrisch rijden door oplaadpalen voor elektrische auto’s te plaatsen. Om deze te gebruiken schaft u zelf een laadpas aan bij een provider. Tarieven voor abonnement en stroomkosten verschillen per provider. Via internet kunt u kosten en voorwaarden van abonnementen en providers vergelijken.

Aanvragen en levertijd

Aanvragen

Als u een oplaadpaal voor uw elektrische auto aan wilt vragen gebruikt u het formulier. Met het formulier stuurt u een bewijs (koop- of leasecontract of kentekenbewijs) mee om aan te tonen dat u in het bezit bent van een elektrische auto. Aanvragen van een oplaadpaal kost u niets.

Levertijd

Het streven is om binnen 16 weken een oplaadpaal te realiseren. Voor de aanleg van een oplaadpaal voor elektrische auto’s is een verkeersbesluit nodig. Belanghebbenden kunnen binnen 6 weken een bezwaar indienen tegen het verkeersbesluit. Als er bezwaren zijn, kan de levertijd langer zijn dan 16 weken. De oplaadpaal komt er pas nadat het verkeersbesluit definitief is.

Uw Reactie
Uw Reactie