Wethouder Arjen van Drunen verkozen tot Beste Jonge Bestuurder 2023

Wethouder Arjen van Drunen verkozen tot Beste Jonge Bestuurder 2023
Bredase wethouder Arjen van Drunen (30) is verkozen tot Beste Jonge Bestuurder 2023. Dat hoorde hij woensdagavond 7 februari tijdens de prijsuitreiking.

Altijd benaderbaar

Arjen van Drunen wordt door de stemmers omschreven als iemand met veel kennis van zaken, die erin slaagt het sociale geluid goed te vertegenwoordigen in het college. Mensen prijzen hem om zijn toegankelijkheid, communicatie en effectiviteit. Ook zijn optredens in de media worden door stemmers gewaardeerd. ‘Altijd benaderbaar, ook voor oppositiepartijen’, schrijft een stemmer.

Werken aan een nog mooier Breda

Arjen zelf is uiteraard enthousiast over zijn verkiezing.

Ik ben enorm trots en vereerd. De afgelopen periode voelde als een warm bad. Zo veel mensen die me vertelden dat ze zouden gaan stemmen en lieve berichten die ik heb ontvangen. Dat doet me echt goed en is geheel wederzijds. Ik heb nog meer zin om de komende jaren samen te werken aan een nog mooier Breda.

Arjen van Drunen
Wethouder Wonen en Onderwijs

Over de verkiezing

Binnenlands Bestuur en Necker organiseren sinds 2014 samen de jaarlijkse verkiezing van de Beste Bestuurder. Lokale en regionale politici, bestuurders, secretarissen en griffiers maken in de eerste ronde van de verkiezing een selectie van bestuurders. Wie vonden zij uitblinken in het afgelopen jaar, en waarom? In de tweede ronde bepalen stemmers wie van de genomineerden de Beste Bestuurder, de Beste Bestuurder jonger dan 40 jaar en de Beste Bestuurder van een kleine gemeente zal worden. Woensdag 7 februari werd ook bekend dat wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh is verkozen tot Beste Bestuurder en burgemeester Erica van Lente tot Beste Bestuurder van een kleine gemeente.

Arjen van Drunen beste jonge bestuurder 2023 met trofee