Veiliger fietsen: Paaltjes weg en aanpassingen op fietspaden

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En soms zelfs in een klein paaltje.... Erg vervelend, zeker omdat dit soort ongelukken voorkomen kunnen worden.

Het afgelopen jaar deden we een oproep aan alle inwoners om paaltjes te melden die overbodig of slecht zichtbaar zijn of die in de weg staan. Zo proberen we ongelukken met paaltjes te voorkomen en de veiligheid op fietspaden te verbeteren.  

We kregen veel reacties. Dank aan iedereen die een melding heeft gemaakt; zo kunnen we samen de verkeerssituatie veiliger maken. 

Paaltjes verwijderen en aanpassen

Onze verkeersexperts hebben alle meldingen bekeken. Zij zijn tot de conclusie gekomen dat maar liefst 82 paaltjes verwijderd kunnen worden om de veiligheid voor fietsers te verbeteren. Op 29 locaties komen nieuwe paaltjes die beter opvallen. Zo verbeteren we de zichtbaarheid en veiligheid op fietspaden nog meer.  

Paaltje gemist?

Samen met Bredanaars werken we continu aan een veilige en fietsvriendelijke stad. Zie je een onveilige verkeerssituatie? Meld dit dan via de BuitenBeter App of op breda.nl/melden, want jouw melding maakt het verschil. 

Paaltje verwijderd op fietspad