Tijdelijk minder Wmo-deeltaxi vervoer tussen 7.00 en 9.00 uur

Om de actuele problemen met het leerlingenvervoer in Breda op te lossen, worden de komende periode chauffeurs van de Wmo-deeltaxi’s ingezet. Deze afspraken zijn door Gemeente Breda gemaakt in samenwerking met Connexxion, dat verantwoordelijk is voor beide vervoersstromen. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat elk kind in Breda weer kan rekenen op betrouwbaar en kwalitatief goed leerlingenvervoer.

Inwoners met een Wmo-pas voor de Deeltaxi West-Brabant die het afgelopen jaar één of meerdere keren van de deeltaxi gebruik gemaakt hebben, ontvangen rond 8 november een brief waarin meer uitleg gegeven wordt over deze maatregel.

Wat betekent dit concreet?

Vanaf 13 november 2023 tot uiterlijk 21 januari 2024 is het helaas niet mogelijk om tussen 7.00 en 9.00 uur een rit te reserveren voor de deeltaxi. Dit geldt voor ritten op maandag tot en met vrijdag en met vertreklocatie Breda. Noodzakelijke ritten kunt u wel gewoon blijven maken, bijvoorbeeld als het gaat om rouw, trouw, ziekenhuisafspraken of toegestane ritten naar dagbesteding. Andere ritten worden waar mogelijk verplaatst naar tijdstippen buiten de spits.

Reist u naar de dagbesteding (Wmo) en heeft u hier in het verleden geen toestemming voor gekregen van de gemeente Breda? Dan kunt u in principe vanaf 13 november tot en met 21 januari tussen 7.00 en 9.00 uur ook geen gebruik meer maken van de deeltaxi. Hetzelfde geldt als u reist naar dagbesteding in het kader van de Wlz. Mocht u zelf of uw dagbestedingsinstelling niet in staat zijn om het vervoer voor u te regelen, neem dan contact op met de gemeente Breda.