Ruim 700 peuters lopen de Bredase Peuter4daagse

Jong geleerd is oud gedaan. Ook als het gaat om bewegen. Daarom wandelen ruim 700 Bredase peuters van 12 verschillende kinderopvanglocaties deze week de Peuter4daagse.

Na een succesvolle eerste editie met 250 jonge deelnemers in 2022 is de Peuter4daagse terug. Dit is een initiatief van JOGG, in samenwerking met de gemeente en de Koninklijke Wandelbond Nederland. Wethouder Arjen van Drunen gaf op woensdag 14 juni na een feestelijke warming-up het startschot voor de tweede editie. Ook zijn er gezonde hapjes voor de kinderen en krijgen de peuters na iedere wandeling een stempel op hun stempelkaart.

Het is ontzettend belangrijk om de allerkleinsten nu al in beweging te brengen.

Wethouder Arjen van Drunen (Gezondheid)

Wethouder Arjen van Drunen (Gezondheid): “Het is ontzettend belangrijk om de allerkleinsten nu al in beweging te brengen: dat loont voor hun eigen toekomst. Het is aan ons, de ouders en verzorgers, om kinderen het goede voorbeeld te geven. Dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, weet ik als geen ander. Met een jonge peuter, een baby, een drukke baan en familie en vrienden is het voor mij extra belangrijk om me te focussen op beweging: in mijn eentje of juist met het gezin.”

Vier dagen minimaal een kwartier

Tijdens de Peuter4daagse staat het belang en plezier van bewegen centraal. Vier dagen achter elkaar wandelen de pedagogische medewerkers met de peuters van de kinderopvang (2 tot 4 jaar)  voor minimaal een kwartier. Ouders worden uitgenodigd om ook mee te wandelen. De kinderen ontdekken zo op jonge leeftijd samen met hun ouders dat bewegen leuk is.