Parkeergarage Concordiastraat wordt Oranje Zuid én heeft een nieuwe 53 meter lange Blind Wall

Maar liefst twee onthullingen waren er vanavond (woensdag 24 april) voor de oudste parkeergarage van Breda. Wethouder Jeroen Bruijns onthulde eerst het bord met daarop de nieuwe naam van de Parkeergarage Concordiastraat: Oranje Zuid. Daarna was het de beurt aan de 53 meter lange Blind Wall die de prijswinnende Bredase digital artists van SMACK hebben gemaakt voor de voorkant van de parkeergarage. Dit werk is geïnspireerd op de Tuin der Lusten van Jheronimus Bosch. 

Het is helemaal mooi dat we vandaag ook nog eens een spectaculaire Blind Wall konden onthullen die met behulp van de modernste technieken, AI, is ontworpen. Zo geven we de oudste parkeergarage van de stad een mooie facelift en dragen we bij aan een gastvrij Breda.

Wethouder Jeroen Bruijns (Parkeren)

De parkeergarage aan de Concordiastraat 13 staat al sinds 1968 in het hart van Breda en heeft 455 parkeerplaatsen. Vooral in het weekend wordt de garage goed gebruikt. Wethouder Jeroen Bruijns (Parkeren) komt met het wijzigen van de naam tegemoet aan de wens van de winkeliers van het winkelgebied Oranje Zuid: “Zij willen dit winkelgebied beter op de kaart zetten. Door de parkeergarage de naam Oranje Zuid te geven, dragen we hier graag aan bij. Het is helemaal mooi dat we vandaag ook nog eens een spectaculaire Blind Wall konden onthullen die met behulp van de modernste technieken, AI, is ontworpen. Zo geven we de oudste parkeergarage van de stad een mooie facelift en dragen we bij aan een gastvrij Breda.”

Prettige winkelervaring  

Coen Bastiaansen (voorzitter van de Stichting BIZ Wilhelminastraat en bestuurslid van het Ondernemersfonds) is blij met de nieuwe naam en uitstraling. “De naam Oranje Zuid helpt ons om ons exclusieve winkelgebied beter te profileren. Daarbij begint een bezoek aan onze winkels ook vaak met het parkeren van de auto. De aansprekende nieuwe naam en fraaie Blind Wall maken daarom ook de winkelervaring prettiger. Als winkeliers zetten we ons zelf uiteraard ook actief in om de nieuwe naam snel bij iedereen bekend te maken. We hopen dat we hierdoor ook het gebruik van de garage kunnen promoten zodat het rustiger en veiliger wordt op straat tijdens drukke winkelmomenten.”
De nieuwe Blind Wall is gemaakt door SMACK dit bestaat uit Ton Meijdam, Thom Snels en Béla Zsigmond. Zij studeerden alle drie aan St. Joost en wonnen al verschillende (internationale) prijzen en exposeerden onder andere in Colnaghi Gallery Londen, KIAF Seoul en het Digital Art Center in Rotterdam. Hun interpretatie van de Tuin der Lusten is het derde geveldoek dat de parkeergarage siert.

Borden gewijzigd  

Vanaf dit weekend is de naam van de parkeergarage op alle borden in de stad gewijzigd. Dit is ook gedaan op websites en navigatie-apps. Het is overigens niet de eerste keer dat de parkeergarage aan de Concordiastraat een nieuwe naam krijgt. De oorspronkelijke naam was Centrumgarage. In het bestuursakkoord is opgenomen dat de parkeergarage een nieuwe naam zou krijgen. 

Lees meer over het nieuwe geveldoek op de Oranje Zuid garage op de website van Blind Wall Gallery.