Leerlingen van KBS Laurentius planten Voedselbosje

Basisschool KBS Laurentius heeft sinds maandag 6 november een eigen Voedselbosje. De leerlingen van de basisschool hebben dit bosje samen met IVN Natuureducatie geplant. Wethouder Peter Bakker heeft het Voedselbosje samen met de leerlingen officieel geopend. Hij is blij met het initiatief: een groene speelomgeving is belangrijk voor de kinderen en voor het klimaat.

Groen en leerzaam

In het Voedselbosje groeien dertig verschillende soorten planten waar je van kunt eten. Dit zijn bomen, struiken, kruiden, klimplanten of bodembedekkers. De leerlingen van KBS Laurentius hebben dit Voedselbosje zelf geplant. 
 

Door het Voedselbosje leren kinderen waar ons eten vandaan komt.

Wethouder Peter Bakker (Klimaat)

Wethouder Peter Bakker (Klimaat): “Door het Voedselbosje leren kinderen waar ons eten vandaan komt. Bovendien zien ze dat het bosje goed is voor de natuur en voor het klimaat. Het is belangrijk dat we Breda steeds een stukje groener maken. Daarnaast is het voor de kinderen natuurlijk ook gewoon leuk en gezellig om hier met elkaar aan bezig te zijn!”

Het Voedselbosje is een laagdrempelige manier om de natuur op het plein een flinke boost te geven en kinderen te leren over gezond eten. Groen zorgt ook voor meer dieren op het plein, voor meer schaduw en minder wateroverlast bij hevige regenval. 

Voedselbosje als buitenlokaal

Steeds meer scholen en BSO’s vergroenen hun buitenruimte. Dit is goed voor de leerlingen en goed voor de natuur. Daar helpt IVN Natuureducatie mee. Bovendien verzorgen ze ook gastlessen en leveren ze educatiemateriaal. De leerlingen van KBS Laurentius ontdekken bijvoorbeeld hoe de verschillende planten smaken en welke delen ervan je kunt eten. Zo kun je vruchten plukken, maar groeien er ook eetbare bloemen en bladeren. 

Het project Voedselbosjes in Breda is een samenwerking van IVN met de provincie Noord-Brabant, het Rijksprogramma Jong Leren Eten, de gemeente Breda, JOGG Breda, Kober en KBS Laurentius.