Later is nu: langer en veilig thuis wonen

Op een prettige manier thuis ouder worden, dat willen we allemaal! En gelukkig hebben we daar zelf ook invloed op. Leefstijl en de dagelijkse keuzes die iemand maakt, doen ertoe. Om ouderen meer inzicht te geven in de manieren waarop zij op een fijne en veilige manier thuis kunnen blijven wonen, organiseert de gemeente themabijeenkomsten 'Later is Nu'. Gedurende het jaar vinden de gratis bijeenkomsten in verschillende wijken plaats. In de maanden februari en maart worden de bijeenkomsten in de Haagse Beemden georganiseerd.

De bijeenkomsten worden speciaal voor 65-plussers georganiseerd. Ze hebben als doel om senioren bewust te maken van de veranderingen bij het ouder worden. De campagne bestaat uit een serie bijeenkomsten over relevante onderwerpen. Denk aan onderwerpen als: woningaanpassing, alleen wonen en dementie, gezond en vitaal ouder worden of zorg en hulp regelen. De bijeenkomsten worden geleid door Bredase professionals. Er is volop ruimte om vragen te stellen en om met elkaar in gesprek te gaan. Ouderen die niet naar een bijeenkomst kunnen komen, kunnen een huisbezoek aanvragen.

Waar en wanneer?

Alle bijeenkomsten worden in een tijdsbestek van twee maanden aangeboden en zijn gratis bij te wonen door 65-plussers uit het zuidelijke deel van de Haagse Beemden. De bijeenkomsten worden georganiseerd in ontmoetingscentrum De Sleutel, buurthuis Gageldonk en De Verbinding. De aftrap is op vrijdag 2 februari, deze wordt geopend door wethouder Arjen van Drunen. Bezoekers krijgen tijdens deze bijeenkomst een gratis, eenvoudige lunch aangeboden.

Voor meer informatie en aanmelden ga naar: www.laterisnubreda.nl

Samenwerking van partners in Breda

Later is Nu is een initiatief van Zorg voor elkaar Breda en aangestuurd door een kerngroep bestaande uit: Gemeente Breda, Seniorenraad, WIJ, Avans, Breda Senior en (namens alle corporaties) woningcorporatie Laurentius. De campagne in Haagse Beemden is opgezet in overleg met Haagse Verbindt, wijkraad Bekom, KBO en andere bewonersgroepen. De campagne draaide eind vorig jaar in het noordelijke deel van de Haagse Beemden.