Idee voor een gezonde levensstijl? Vraag subsidie aan

Subsidie Bredaas Leefstijlakkoord geopend voor aanvragen

De gemeente Breda opende op maandag 2 oktober een subsidieregeling voor projecten die een bijdrage leveren aan het Bredase Leefstijlakkoord. Dit akkoord zet in op preventie; op het voorkomen van ziekten door een ongezonde leefstijl in plaats van genezen. Het doel is om Bredanaars gezonde keuzes te laten maken. Hierbij gaat het altijd om zowel fysieke, als ook mentale gezondheid. In totaal is er € 365.000,- subsidie beschikbaar. 

Een generatie die weerbaar en gezond is, die opgroeit, leeft, werkt en woont in een gezonde leefomgeving met een sterke sociale basis. Met deze subsidieregeling dagen we organisaties en instellingen in de stad uit om hier aan bij te dragen.

Wethouder Arjen van Drunen (Gezondheid)

Wethouder Arjen van Drunen (Gezondheid): “We weten dat inwoners die zich fysiek en mentaal goed voelen lekkerder in hun vel zitten, energieker zijn en langer leven. Daarom wil Breda in 2040 naar een gezonde generatie. Een generatie die weerbaar en gezond is, die opgroeit, leeft, werkt en woont in een gezonde leefomgeving met een sterke sociale basis. Met deze subsidieregeling dagen we organisaties en instellingen in de stad uit om hier aan bij te dragen. Om er samen voor te zorgen dat inwoners verleid worden de gezonde keuze te maken.”

Thema’s leefstijlakkoord

Het leefstijlakkoord kent verschillende thema's waarvoor subsidie aangevraagd kan worden.

Gezonde keuzes kunnen maken
•    gezonde keuzes makkelijker maken
•    aandacht voor mentale gezondheid
•    passende ondersteuning naar een gezonde leefstijl
•    veilig en vitaal ouder worden

Gezonde keuzes aantrekkelijk maken
•    gezonde sportomgeving
•    gezonde werkomgeving
•    gezonde kindomgeving

Aanvraag indienen 

Zowel partners die zijn aangesloten bij het Bredaas Leefstijlakkoord, als andere organisaties in de stad kunnen subsidie aanvragen voor activiteiten. Subsidie kan alleen aangevraagd worden door een samenwerkingsverband en de activiteiten moeten in 2023 nog van start gaan. De subsidieregeling aanvragen kan tot en met 14 oktober 2023 via onze website. Op die website lees je ook alle informatie en voorwaarden.