Hypermoderne wegdekreiniger maakt sneller en beter schoon

Het rijden met het enorme gevaarte was even oefenen, maar nu wordt de nieuwe wegdekreiniger van de gemeente Breda volop ingezet voor de schoonmaak van hoofdwegen en na evenementen. De wagen had een prijskaartje van € 450.000 en zorgt ervoor dat er efficiënter, flexibeler en op de lange termijn goedkoper gewerkt kan worden. 

De nieuwe wegdekreiniger is op een truck gemonteerd en werkt vooral goed op grote oppervlakten. Ook kan het voertuig gebruikt worden om bijvoorbeeld olie van de weg te halen en onkruid te bestrijden. Waar de andere straatvegers van de gemeente 1 tot 4 kuub vuil kunnen weghalen, past in de nieuwe wagen 8 kuub. Voordeel is ook dat het niet nodig is dat een auto met een actiebord er achter aanrijdt.  

Een mooie aanwinst want Breda groeit en wordt ook steeds drukker.

Wethouder Jeroen Bruijns (openbare ruimte)

Wethouder Jeroen Bruijns (openbare ruimte): “De nieuwe wegdekreiniger is hypermodern en innovatief. Een mooie aanwinst want Breda groeit en wordt ook steeds drukker. Het is daarom belangrijk dat we de stad, dorpen en wijken goed en snel op kunnen kuisen. Zo kunnen we bijvoorbeeld na een ongeval olie beter verwijderen. Dat is veiliger en de weg is eerder vrij. Door de aanschaf van de wegdekreiniger hoeven we geen aannemer meer in te schakelen waardoor we uiteindelijk ook goedkoper uit zijn.”

Eerste ervaring is goed  

De aankoop van de wegdekreiniger heeft inclusief de aanbestedingen en levering 2,5 jaar geduurd. Dit voorjaar werd het voertuig voor het eerst getest in de Bredase straten en pleinen. De eerste ervaringen zijn goed.