Hoogste punt 5 TRACKS

5TRACKS Breda heeft zijn hoogste punt bereikt. Deze mijlpaal heeft de ontwikkelcombinatie Synchroon en J.P. van Eesteren op 4 april jongstleden feestelijk gevierd op de duurzame bouwplaats midden in de stad. “5TRACKS geeft de spoorzone verdere allure.”

Op 3 september 2021 startte de bouw van 5TRACKS naast het Centraal Station van Breda. Binnen dit project wordt gebouwd aan een unieke mix van functies: wonen, werken, een hotel, een groen park, horeca, parkeergarage en winkels. Hier komt alles op een natuurlijke manier samen. Dit is dé plek voor wonen en werken voor de nieuwe generatie.

Foto Synchroon: Crossmark 5 TRACKS luchtfoto

Duurzame bouwplaats

Sinds september 2021 zijn er vele meters gemaakt op de bouwplaats. Verduurzaming staat hoog op de agenda van de ontwikkelcombinatie Synchroon en J.P. van Eesteren. Daarom wordt hier onder meer gebruik gemaakt van elektrisch materieel, groene stroom en duurzame materialen – zoals de gevel met steenstrips van hoogwaardig hergebruikt afval.

De contouren van dit nieuwe stuk stad tekenen zich inmiddels duidelijk af. Op 4 april heeft 5TRACKS de volgende mijlpaal bereikt: het hoogste punt. Dit feestelijke moment is samen met wethouder Daan Quaars van gemeente Breda en andere genodigden gevierd op de bouwplaats.

5TRACKS: een uniek ecosysteem

Ontmoeting en verbinding staan centraal binnen het project, legt Henri van Dam, directeur Synchroon, uit. “5TRACKS is een mixed use-project waarin alle onderdelen ingrijpen op elkaar. De naam van het plan verwijst naar de vijf vormen van verbinding waar 5TRACKS voor staat. Verbinding met goede infrastructuur naar de Randstad en de Benelux, met de (virtuele) wereld, met een ondernemende community, met de stadscultuur én met jezelf. De WELL-certificering, het groene park en de gym dragen namelijk bij aan een goede balans tussen werk en privé. Dat wordt steeds belangrijker voor werkgevers. 5TRACKS is een plek waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen, binnen een ecosysteem dat het nieuwe ondernemen versterkt.”

Meerwaarde voor Breda

Wethouder Daan Quaars ziet meerwaarde voor de stad: “Het is hartstikke mooi dat het hoogste punt van 5TRACKS is bereikt. Goed nieuws en een mooie stap in de ontwikkeling van CrossMark, waar de komende jaren nog veel staat te gebeuren! 5TRACKS benut de unieke ligging van Breda als internationaal knooppunt en levert ruimtelijk en programmatisch topkwaliteit. Het plan draagt bij aan versterking van het modern zakelijke karakter van het Stationskwartier, dat een aanvulling vormt op de historische binnenstad. Het plan is een nieuwe schakel tussen het Bredase HSL-station en ’t Zoet.”

“5TRACKS geeft de spoorzone verdere allure en biedt een vervolg aan het spoorpark. Dit park boven de parkeervoorziening is duurzaam, klimaatadaptief en biedt de treinreiziger een groene entree van onze stad. En dat allemaal met een reistijd van 1 uur naar Amsterdam of Brussel en 25 minuten naar Antwerpen of Rotterdam. 5TRACKS brengt het letterlijk en figuurlijk samen!”

Oplevering later dit jaar

Verhuur van de 168 appartementen verloopt via de Scandinavische woningverhuurder Heimstaden, die tevens eigenaar is. Het Intercity Hotel is in handen van Commerz Real Institutional European Hotel Fund. De invulling van de 15.000 m2 aan kantoorruimte loopt. In het kader van de certificering voor het WELL-gezondheidskeurmerk zijn de gebouwen dan ook getoetst aan honderd eisen verdeeld over zeven thema’s: lucht, water, voeding, licht, fitness, comfort en geest. Dit verzekert kopers en huurders van werkruimte in een weldadige werkomgeving. Naast reguliere kantoren zijn er ook serviced offices, volledig gemeubileerd en beschikbaar op flexibele basis. Ook kan gebruik worden gemaakt van gedeelde meeting rooms en co-working space. Dit alles wordt ondersteund door een hospitality concept dat huurders volledig ontzorgt zodat zij zich kunnen richten op waar zij goed in zijn: ondernemen.

Er zijn nog ruimtes beschikbaar. Bekijk alle mogelijkheden op de website van 5TRACKS

Over 5TRACKS

Wonen, werken, een hotel, park, horeca en winkels: het komt allemaal samen in 5TRACKS, op een toplocatie in hartje Breda, naast het station en dichtbij autowegen. De drie gebouwen zijn ontworpen door Shift Architecture Urbanism en Powerhouse Company, in opdracht van Synchroon B.V. en J.P. van Eesteren B.V. (beide een dochteronderneming van TBI). J.P. van Eesteren B.V. is ook verantwoordelijk voor de realisatie.