Handige fietslichten bij Scala wijzen snelste route

De verkeerssituatie voor fietsers op de Oosterhoutseweg is onder de loep genomen. En wat blijkt? Vooral in de spits is het druk aan de zuidkant van Teteringen. Om het verkeer soepel te laten verlopen, is er een slimme oplossing bedacht. Er zijn nieuwe verkeerslichten geïnstalleerd die laten zien welke fietsroute het snelste is.

De verkeerslichten bij Meulenspie en Nieuwe Kadijk zijn vervangen door nieuwe informatieve fietslichten. Elke dag fietsen via deze straten namelijk veel scholieren naar Curio Scala. Speciaal voor hen zijn er nu een handige fietsverkeerslichten geplaats die met handige pijlen laten zien of de fietsers beter links – of rechtsom de kruising kunnen oversteken. De pijltjes voor de snelste route lichten op. De lichten werken alleen tijdens de drukke spitsperiodes, daarbuiten voorlopig nog niet omdat de wachttijd bij de verkeerslichten dan moeilijk is in te schatten

Hoe werkt zo'n fietslicht? Het informatieve verkeerslicht heeft 2 lantaarns (lichten) naast elkaar waarin je een fietssymbool en in de ene een witte pijl naar links en in de andere een witte pijl naar rechts ziet. De lantaarn die oplicht geeft aan welke kant je het beste op kunt fietsen om de snelste route te nemen. Onder het fietslicht hangt een bord met meer uitleg.

Zo wordt het rondom de Scala een stuk veiliger. Omdat, lang wachten voor fietsers een reden kan zijn om toch door rood te gaan fietsen. Dankzij dit handige licht worden scholieren beter geïnformeerd en weten ze dat ze de snelste route te pakken hebben.