Grote hoeveelheid cash geld aangetroffen bij integrale controles opslaglocaties en bedrijfspanden

Op dinsdag 12 maart is een groot aantal opslaglocaties en bedrijfspanden gecontroleerd in de gemeente Breda. Deze controles vonden plaats in samenwerking tussen de gemeente, politie en de NSSA (branchevereniging van verhuurders van opslagruimten).

Tijdens deze integrale actiedag van het Baronie interventieteam zijn 700 opslagboxen gecontroleerd. Hier werden geen onregelmatigheden aangetroffen. Daarnaast zijn er zes bedrijfspanden bezocht. Bij een van deze bedrijven vond de politie €160.000 aan contanten, enkele messen, een jachtgeweer en een racemotor. Agenten namen deze goederen in beslag vanwege witwassen. De 46-jarige verdachte (m) uit Breda wordt hiervoor aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek.

Aanpakken en tegengaan van criminele activiteiten is een taak van ons allemaal

Bredanaars moeten kunnen rekenen op een veilige leefomgeving. Een veilig Breda ontstaat onder meer doordat we samenwerken en ook de samenleving zich betrokken voelt bij de aanpak. Georganiseerde criminaliteit pakken we daarom samen aan. 

Vermoedens van criminele activiteiten of opvallende zaken kunnen worden gemeld bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844) of bij de gemeente, maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl. Een ervaren vertrouwenspersoon zorgt ervoor dat de anonimiteit wordt gewaarborgd. Op deze manier zorgen we samen voor een betere en veiligere woon-, werk- en leefomgeving.

Baroniegemeenten werken samen in het BIT

Deze actie vond plaats onder het Baronie Interventieteam (BIT). Hierin werken de gemeenten Alphen-Chaam/Baarle-Nassau, Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert samen in de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit. Hierbij sluiten ook andere overheidspartners aan. Hierdoor is de slagkracht groter en is er in korte tijd meer zicht en inzicht over een groter gebied. De partners werken samen in Taskforce-RIEC Brabant-Zeeland-verband om gezamenlijk het zicht op en inzicht in ondermijnende activiteiten te vergroten, deze te analyseren en aan te pakken. Komend jaar vinden er in de Baronie vaker integrale controles plaats. Zo treden overheden samen op tegen georganiseerde criminaliteit en ondersteunen ze eigenaren en verhuurders bij het versterken van hun weerbaarheid.