Geld voor verduurzaming woningen Tuinzigt

Woningeigenaren in Tuinzigt kunnen per 1 oktober 2024 geld aanvragen bij de gemeente Breda om hun huis te verduurzamen. Ze kunnen dit gebruiken om hun huizen klaar te maken voor de toekomst. Er is geld voor ongeveer 760 woningen.

Woningeigenaren in Tuinzigt die in aanmerking komen, kunnen zo prettiger wonen.

Wethouder Peter Bakker (energie en duurzaamheid)

Wethouder Peter Bakker (energie en duurzaamheid): “Als gemeente willen we woningeigenaren graag helpen om hun energierekening omlaag te brengen. Daarom ben ik blij dat deze regeling er komt. Woningeigenaren in Tuinzigt die in aanmerking komen, kunnen zo prettiger wonen. Het mooie is dat we zo tegelijkertijd ook bijdragen aan het tegengaan van de klimaatverandering.”

Subsidie

Op de website van de gemeente staat wanneer iemand subsidie kan krijgen. Zo moet het huis na de maatregelen minimaal energielabel B worden en mag de WOZ-waarde van het huis maximaal € 390.000 zijn. 

Verschillende aanpassingen

De subsidie is voor maatregelen die het huis klaarmaken om van het aardgas af te gaan. Zo kan straks subsidie worden aangevraagd voor bijvoorbeeld het isoleren van het dak, de zolder, de vliering, de vloer of de spouwmuren. Daarnaast komt het plaatsen van minimaal HR++ glas in aanmerking en ook betere ventilatie. Maar denk ook aan het aanpassen of uitbreiden van de meterkast om zonder aardgas te kunnen koken. Op de website van de gemeente is alle informatie te vinden. 

Woningeigenaren die in aanmerking komen, krijgen na de zomer meer informatie. Ze kunnen de subsidie aanvragen vanaf 1 oktober 2024.