Extra pop-up fietsenstallingen voor 't Kielegat

Je fiets gratis en veilig parkeren tijdens carnaval is dit jaar nog makkelijker. Vorig jaar stond in het Kielegat de eerste pop-up stalling bij de Haven. Na deze goede ervaring wordt dit jaar het aantal pop-up fietsenstallingen in de stad tijdens carnaval flink uitgebreid. Buiten de reguliere gemeentelijke stallingen komen er tien extra pop-up fietsenstallingen.

Zeven van deze stallingen zijn open tot 04.00 uur en hebben toezicht. De pop-up stalling bij Oude Vest heeft toezicht tot 03.00 uur en op dinsdag tot 01.00 uur. Bezoekers kunnen buiten de toezichttijden wel hun fiets ophalen. De drie locaties zonder toezicht zijn 24 uur per dag open.
 

Met onze pop-up fietsenstallingen voorkomen we onveilige situaties op straat en helpen we je je fiets makkelijk terug te vinden. Dan kun je er de volgende dag ook weer mee op stap naar een mooi carnavalsfeest in 't Kielegat, 't Ginneken, Giegeldonk, 't Aogje, Bosuilendorp, Boemeldonck, Baviaonenland, Kuuskeslaand,Totdenringen of waar dan ook.

Wethouder Jeroen Bruijns (parkeren)

24 uur per dag 

De tijdelijke fietsenstallingen met toezicht zijn tijdens carnaval hier te vinden:

Haven: 3 pop-up stallingen rondom de huidige fietsenstalling, voor ‘t Zusje en bij de Kraanstraat. Hier zijn ook extra damestoiletten en een mindervalidentoilet. Scooters worden tijdens carnaval vanuit deze stalling doorverwezen naar de speciale pop-up scooterstalling op het Kasteelplein.
Oude Vest: pop-up stalling voor fietsen en (deel-) scooters.
Kasteelplein: 2 pop-up stallingen voor fietsen en één voor (deel-) scooters.

Twee van de drie pop-up stallingen die 24 uur per dag open zijn zonder toezicht zijn te vinden aan de Adriaan van Bergenstraat. De derde is op het Stadserf. Deze is bereikbaar via de St. Annastraat. De reguliere fietsenstallingen Turfschip, Concordia, Nieuwstraat, Oude Vest en Haven zijn ook geopend. Tijdens carnaval werken per dag tussen de 24 en 29 mensen in alle gemeentelijke fietsenstallingen.

Flexibele fietsenrekken

Nieuw in de pop-up stallingen is dat de traditionele fietsenrekken zijn vervangen door een systeem met flexibele buizen. Het voordeel hiervan is dat in deze rekken ook fietsen passen die geen standaard afmeting hebben. Denk aan bakfietsen en fietsen met een mand voorop. Tijdens het ‘klunen’ is dit nieuwe systeem al succesvol getest.