Eerste Breda Game Week zet spotlight op dynamische videogame-industrie

Breda heeft heel wat te bieden als het gaat om videogaming. Dat is ook niet zo gek voor een stad met vooruitstrevende creatieve technologische bedrijven en onderwijsinstellingen als BUas en Avans Hogeschool inclusief St. Joost. Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is, wordt dit jaar voor het eerst van 18 tot en met 24 november de Breda Game Week gehouden. 

De videogaming-industrie is wereldwijd enorm groot en groeit razend snel. Gaming speelt dan ook een belangrijke rol bij nieuwe technologische ontwikkelingen. De gemeente Breda zet volop in op toegepaste technologie en creativiteit. Gaming technologie en content creativity staat vaak aan de basis van nieuwe ontwikkelingen hiervoor. Denk bijvoorbeeld aan virtual reality en geavanceerde grafische technieken. 

Als stad willen we letterlijk en figuurlijk de ruimte geven aan nieuwe ideeën. Met deze nationale Game Week laten we zien wat we kunnen in Breda en brengen we partijen samen.

Wethouder Carla Kranenborg – van Eerd (economie en innovatie)

Uitgebreid programma 

De eerste nationale Breda Game Week is een samenwerking tussen Playgrounds, Breda Game City, Dynasty, BUAS, Avans Hogescholen inclusief St. Joost School of Art & Design en de gemeente Breda. Samen hebben zij een uitgebreid programma samengesteld dat de dynamische wereld van de videogame-industrie laat zien aan beleidsmakers, organisaties en belanghebbenden.

Op verschillende locaties zoals de Rooi Pannen, Buas, St. Joost en de Nieuwe Veste wordt er met lokale en internationale sprekers, workshops en paneldiscussies ingegaan op content creatie, IP, technologie, talenten en investeringsmogelijkheden. Daarnaast komt ook de maatschappelijke en sociale impact van game technologieën zoals serious games voor beleidsmakers, e-sports en verantwoord videogamen aan bod. Het hele programma is te vinden op de website van Breda game week.