De Kragt van Talent

Talenten staan centraal in het nieuwe sportcentrum De Kragt in Breda-Noord. Ryan Jansen is Nederlands kampioen speerwerpen onder de 18 jaar én een van de talenten die straks in de winterperiode graag traint in De Kragt. En daar zijn we blij mee! We willen de ontwikkeling van talenten in de regio Breda nog meer kansen geven. Daarom werken we achter de schermen aan een netwerk die zich bezighouden met talentontwikkeling. Op 25 mei is de eerste netwerkbijeenkomst voor sportaanbieders. Denk aan regionale trainingscentra, Deltatalent en sportverenigingen met een talentenontwikkelingsprogramma. In juli organiseren we ook een bijeenkomst voor partijen die zich bezighouden met persoonlijke begeleiding en ondersteuning van talenten. Want samen ontwikkelen we De Kragt van Talent.

Wat betekent dit netwerk voor De Kragt?

Het netwerk ‘De Kragt van Talent’ wordt opgezet om ervoor te zorgen dat talenten in de regio zich breed kunnen ontwikkelen. Zo focussen we niet alleen op sporttechnische ontwikkeling, maar ook op mentale groei en een gezonde leefstijl. Professionals die daaraan meewerken zijn coaches, voedingsdeskundigen, fysiotherapeuten en professionals uit de (para)medische zorg. Talenten als Ryan kunnen straks gebruikmaken van het netwerk. Heeft hij bijvoorbeeld straks een vraag over gezonde voeding? Dan koppelen we hem aan de voedingsdeskundigen uit het netwerk.  

Leren van een andere sport bij het sportcentrum

Naast de sport specifieke trainingen, hebben talenten ook veel baat bij trainingen van andere sporten. Alle sporten hebben een ander soort training nodig. De ene visualiseert, de andere werkt met strategieën, technieken of tactieken. Bij het aanleren van een andere sport is het automatiseren van specifieke bewegingen weer heel erg waardevol. Een goed voorbeeld hiervan zijn de valtechnieken van judotrainingen die gebruikt worden binnen het voetbal. En het leren van een andere sport kan straks bij De Kragt, door middel van het brede netwerk met allerlei professionals.

Ontmoetingsplek

Het netwerk ‘De Kragt van Talent’ is dus groter dan alleen De Kragt. De Kragt is straks wel dé plek waarin sportaanbieders, sportprofessionals en talenten elkaar ontmoeten. De bijeenkomst van 25 mei, waarbij uitwisseling van kennis centraal staat, is de eerste in een reeks van ontmoetingen. Wethouder Daan Quaars trapt de bijeenkomst af.