De Kragt van de Wijk

Hoe komt het nieuwe talentencentrum De Kragt eruit te zien? Kom op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 14.00 uur naar de Dag van de Bouw van bouwer Van Wijnen én krijg een sneak peek. Wereldkampioen MMA-vechter en Bredanaar Pieter Buist nodigt je namens ons uit om deze nieuwe plek te bewonderen. Een plek die inspireert om te sporten, iets wat Pieter van nature uitdraagt. Want als iemand weet hoe je enorm veel bereikt met een positieve instelling, discipline en doorzettingsvermogen is het Pieter wel.

Trotse Bredanaar uit de Hoge Vucht

Pieter is opgegroeid in de wijk, ambassadeur van Jeugdfonds Sport & Cultuur en de oorspronkelijke aanjager van de organisatie Grote Broer Grote Zus. En hij is nog steeds een trotse bewoner van Hoge Vucht: een wijk die met De Kragt sport nog beter op de kaart zet in de omgeving. Het nieuwe talentencentrum wordt een plek waar jong en oud welkom zijn om te kijken naar sport, een drankje doen en zelf sporten. Je kunt dus in De Kragt op verschillende manieren meedoen. Iets wat Pieter zeker omarmt.

Inspiratiebron

De goedlachse MMA-vechter heeft letterlijk bergen verzet. Van een leven op straat met vallen en opstaan tot wereldkampioen. Zijn mindset, discipline en tomeloze positieve instelling maakt dat hij niet alleen een held is in de ring, maar ook daarbuiten. Ben je benieuwd naar zijn verhaal? Bekijk dan de documentaire. Een ware inspiratiebron voor de jongeren uit de wijk dus! De Kragt kan daar ook aan bijdragen volgens Pieter. Hij vind het namelijk belangrijk dat er voor de jeugd een plek is waar ze geïnspireerd raken. Waar ze zien dat ze iets kunnen bereiken als je er hard voor werkt, discipline hebt en doorzet.

Hoe is De Kragt er voor de wijk?

De Kragt wordt op verschillende manieren een plek waar wijkbewoners samenkomen. Zo worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor de wijk. Dit gebeurt door organisaties als Breda Actief, Surplus, Grote Broer Grote Zus en Sterren voor Morgen. Bij deze activiteiten staan de deuren open voor jonge sporters die een balletje trappen op het Cruijff Court Hamdijk, de wandelaars die rondom De Kragt lopen of de jongeren die bezig zijn op de calisthenics. Wil je straks komen kijken naar de sporters die bezig zijn bij De Kragt? Loop in september dan gerust even binnen.