De Kragt van de Regio

Op de fiets, met de bus of de trein naar De Kragt? Voor jonge sporttalenten uit regio West-Brabant wordt het vanaf september 2023 een stuk makkelijker om zich optimaal te ontwikkelen. In die maand opent De Kragt in Breda: een talentencentrum waar sporters kunnen trainen op hoog niveau. Jonge talenten hoeven dan niet meer naar de andere kant van Nederland of België af te reizen om hun sport op hoger niveau te beoefenen. 

Regionale samenwerking

Alle belangrijke ingrediënten zijn aanwezig in De Kragt om sporters te begeleiden in hun sportcarrière. Hoogwaardige sportfaciliteiten, gezonde voeding, behandelruimtes en toegang tot het netwerk voor talentontwikkeling ‘De Kragt van Talent’. Team NL Zuid, sportbonden en Brabant Sport delen ook hun professionele expertise om talenten nog beter te ondersteunen. Zo geven ze antwoord op vragen als: wat zijn de laatste inzichten als het gaat om talentontwikkeling? Wat zijn de beste sportmaterialen? Welke trainingsmethodes sluiten het beste aan? En wat zijn de landelijke richtlijnen?

Indoor atletiekbaan 

Wat De Kragt extra uniek maakt, is de indoor atletiekhal. Samen met de Atletiekunie en AV Sprint is gekeken naar de behoefte binnen de regio West-Brabant. Hieruit kwam dat veel sporttalenten op dit moment uit moeten wijken naar België om in de wintermaanden te kunnen trainen. Met de komst van De Kragt is dit niet meer nodig! Nederland kent maar vijf indoor atletiekhallen van dit niveau. Daarbij zijn Omnisport Apeldoorn en Papendal van NOC*NSF in Arnhem alleen toegankelijk voor topsport.  De Kragt wordt daarom genoemd als een van de grootste en meest toegankelijke indoor atletiekhallen van Nederland. En dat in ons fier Breda. Daar zijn we trots op! 

Talentprogramma's in de Kragt

Op dit moment zijn we druk bezig met de invulling van sportaanbieders in De Kragt. Talentprogramma’s zoals het Regionale Trainingscentrum Schaatsen en Atletiek krijgen sowieso een plek in het nieuwe talentencentrum. Ook de jeugdopleiding van NAC heeft interesse in een trainingsmoment in De Kragt.  Een ding is zeker: er is straks behoorlijk wat te zien en beleven in De Kragt.