De Kragt van Buiten

Wist je dat De Kragt veel meer is dan een gebouw waarin gesport wordt? Als je aankomt bij het nieuwe talentencentrum, zie je dat meteen. Zo bevindt De Kragt zich in een groene omgeving; een plek waar je wel wilt bewegen! Verder zijn er meerdere bankjes én een tribune om elkaar te ontmoeten. Door het Cruijff Court, de calisthenics, de interactieve voetbalmuur, het dakterras, de wandelroute en straks de kunst in de buitenruimte, beleef je De Kragt ook buiten. 

Groen en sportief

Op dit moment werken we nog volop aan de buitenruimte rondom De Kragt. Over het hele terrein komt een wandelpad; door dit te volgen loop je een ronde om het gebouw. Extra leuk: het wandelpad verbindt de al bestaande sportieve buitenruimte met de interactieve voetbalmuur, het Cruijff Court en de calisthenics.  

Ook vind je tegen De Kragt een heuvelachtig landschap waarin tribuneplekken gemaakt zijn. Zo kun je vanaf de buitentribune alle komende wedstrijden op het Cruyff Court goed volgen. En heb je boven in De Kragt zelf theorieles of volg je een workshop? Dan kijk je aan de ene kant uit op de sporthal en aan de andere kant op het Cruijff Court. Beneden ademt de horeca van De Kragt naast sport ook groen en duurzaamheid uit. Met verschillende muren van mos, grote planten en een vrij uitzicht op de omgeving sluit het aan op de buitenruimte.

Daktuin en terras

De wandelroute rondom De Kragt brengt je naar de ingang van het gebouw. Hier staat een terras voor je klaar. Via beide kanten van het pad kom je uit bij de trappen naar het dakterras. Naast de trappen kun je via kunstgras en touwen ook het dakterras opklimmen. Je komt dan uit om het daktuin vol planten en bloemen. Ook hier kun je lekker zitten en genieten van de zon. En sta je op het dakterras? Dan kun je ook hier via de ramen weer een kijkje nemen bij de sporters die op dat moment in de sporthal aan het trainen zijn. 

Kunst die je in beweging zet

Op het moment dat De Kragt in september opent, zijn we nog niet helemaal klaar. Naast dat het gebouw op zichzelf al een kunstobject is, komen er in de buitenruimte op verschillende plekken kunstuitingen. Objecten die bezoekers van De Kragt uitdagen om te bewegen. Zo kun je onder de kunstwerken door lopen, erop zitten, er overheen springen, onderdoor kruipen of gewoon bewonderen. Ook de kunst van De Kragt zet je in beweging.