Dankzij extra informatie nog leuker carnavallen in het Kielegat

Stichting Kielegat en de gemeente Breda werken aankomende carnaval samen om de binnenstad van Breda toegankelijker te maken, onder andere voor mensen met een beperking. Dit doen ze door allerlei nuttige informatie overzichtelijk samen te voegen op één plattegrond.

Samenwerking met Stichting Kielegat

De Stichting Kielegat en de gemeente Breda vinden het belangrijk dat alle Bredanaars op een leuke en makkelijke manier kunnen carnavallen. “De Bereikbaar Breda Applicatie helpt hierbij”, aldus Stichting Kielegat. “Op onze website staat een plattegrond met daarop de routes van de Grote Optocht en de Brakkensliert. Op deze plattegrond is te zien waar langs deze route de muntverkoop, EHBO, toiletten, zitbanken en andere voorzieningen te vinden zijn. Ook zien Bredanaars waar de parkeerplaatsen zijn. Dit gaat ongetwijfeld weer een mooie carnaval worden! We hopen dat veel Bredanaars het met ons komen vieren.”

Bredanaars houden wel van een feestje, en wat is nou een mooier feest dan carnaval? Ik vind het heel gaaf dat een slim kaartje ervoor kan zorgen dat nog meer mensen de mogelijkheid hebben om naar onze prachtige optocht te komen kijken. Zo wordt carnaval echt een feest voor alle Bredanaars. In onze stad willen we digitaliseren, maar dan wel op een manier dat niemand achter blijft. Met deze samenwerkingen komen digitalisering en carnaval dus perfect samen. Kielegatters, zet'um wir op!

Daan Quaars (wethouder digitalisering en carnaval)

Bereikbaar Breda Applicatie

Afgelopen najaar heeft de gemeente Breda de Bereikbaar Breda Applicatie gelanceerd. Deze applicatie kan elke culturele instelling, horeca, winkel en evenement in de binnenstad gastvrijer en toegankelijker maken. In deze applicatie worden allerlei basisvoorzieningen op één kaart overzichtelijk in beeld gebracht. De applicatie is nu dus ook toegespitst op carnaval.

De gemeente biedt de Bereikbaar Breda Applicatie met basisinformatie over de binnenstad op termijn aan op de eigen website en voor evenementen en bedrijven in de binnenstad. De app is dan door elke organisatie toe te voegen aan de eigen site.